Lammasta lapaan

Reseptiä katsottu 481 kertaa

Raaka-aineet

Ostoslistalle
1 1/2–2 KG lampaan lapaa
4 KPL kuorittua valkosipulinkynttä
3 RKL hienonnettua rosmariinia
2 TL karkeaa suolaa
1 TL mustapippureita
1 RKL oliiviöljyä
2 RKL soijakastiketta
Vuokaan
3 KPL rosmariinin oksaa/kuivattukkin käy
6 KPL kuorimatonta valkosipulinkynttä
3 KPL sipulia
3 DL vettä
1/2 KPL kanaliemikuutiota/lihaliemikuutioita
2 DL valkoviiniä/punaviiniä
Lisäksi
Maizena-kastikesuurustetta

Ohjeet

Valmistusohje

Lampaan lapa on paistia paljon mehukkaampaa ja huomattavasti edullisempaa juhlaruokaa. Kypsennysaika on pitkä, mutta liha kypsyy miedossa lämmössä omia aikojaan.

1. Mausta lapa mielellään jo edellisenä päivänä. Pane valkosipulinkynnet, rosmariini, suola ja mustapippuri mortteliin tai teholeikkuriin. Hierrä tai jauha hienoksi. Lisää öljy ja soijakastike. Tee lapaan 5-6 poikittaista viiltoa ja täytä viillot mausteseoksella. Sivele loput tahnasta pintaan.

2. Pane rosmariinin oksat, valkosipulinkynnet ja lohkotut sipulit uunivuokaan. Nosta lapa vuokaan. Kuumenna vesi ja murskaa sekaan liemikuutio. Kaada kanaliemi ja viini vuokaan. Peitä lammas löyhästi kaksinkertaisella foliolla.

3. Pane vuoka 140-asteiseen uuniin. Anna lihan kypsyä noin 6 tuntia. Poista folio ja nosta uunin lämpö 190-asteiseksi. Valele lapaa ja anna sen olla uunissa, kunnes pinta paahtuu kauniin ruskeaksi.

4. Siivilöi liemi kattilaan ja anna seistä hetki. Pidä lammas lämpimänä folion sisällä. Kauho liemen pinnalta pois ylimääräinen rasva. Keitä lientä kokoon hyvällä lämmöllä. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa. Suurusta liemi kevyesti ruskealla Maizena-kastikesuurusteella.


Kommentit

Arkiruoan ahertaja

Maukkaita ja edullisia reseptejä kiireiseen arkeen.