29 952
29 952

Chicago Style Deep Dish Pizza

3 - 6 h

Raaka-aineet

Pohja
500 g Vehnäjauhoa
65 g Maissijauhoa
1,25 tl Suolaa
1 rkl Sokeria
1 pussi Kuivahiivaa
3 dl Vettä
75 g Sulatettua voita
Tomaattikastike
2 rkl Voita
1 kpl Sipuli
0,75 tl Suolaa
1 tl Kuivattua Oreganoa
3 kpl Valkosipulinkynttä
800 g Tomaattimurskaa (Mutti)
1 rkl Sokeria
Pinnalle/Täytteet
2 pussia Mozzarella raaste (Rainbow)
1 dl Parmesaani juustoraastetta
Pepperonia, yms...

Jaa resepti

Ohje

 

Pohja:

Sekoita kuivat aineet yleiskoneen kulhoon. Lisää huoneenlämpöinen (tai alle 42°C) vesi ja sulatettu (ja jäähdytetty) voi. Vaivaa noin 5 minuuttia kunnes taikina on tasaista. Lisää tarvittaessa vettä tai vehnäjauhoa riippuen onko taikina liian kovaa tai pehmeää. Siirrä taikina (oliivi)öljyllä öljyttyyn isoon astiaan, pyörittele oliiviöljyssä, että öljyä on taikinan ympärillä ohut kerros. Peitä astia kelmulla ja anna kohota kaksinkertaiseksi (0.5 - 2h) huoneenlämmössä.

 

Tomaattikastike:

Tee tomaattikastike heti kun taikina on kohoamassa.

Laita voi kattilaan. Anna sulaa. Lisää sipuli, suola ja oregano, ja paista että sipuli kuullottuu. Lisää valkosipuli, tomaattimurska ja sokeri. Keitä miedolla lämöllä, että kastiketta on noin 6dl jäljellä (20-30 min). Anna jäähtyä hieman.

Pohja:

Jaa taikina kahdeksi ja muotoile palloksi (noin 450g/pallo). Laita pallot kohoamaan jääkaappiin noin tunniksi (tai jos on kiire niin anna kohota huoneenlämmössä) kaksinkertaiseksi.

Pizzan valmistus:

Laita uuni lämpeämään 225°C lämpötilaan.

Ota piirakkavuoka (halk 24cm ja korkeus väh. 4cm). Ota taikinasta noin 100g pala sivuun ja kaulitse isompi pala pyöreäksi. Laita piirakkavuokaan ja painele reunoille (ja hieman ylikin). Leikkaa terävällä veitsellä reunojen yli menevä osa, ja yhdistä aikaisemmin ottamaasi pienempään palaan. Nyt kun taikina on vuuassa on aika laittaa haluamasi tytteet. Voi tehdä myös perus juustopizzan, mutta Amerikkalaista ruokaa kun tehdään, niin pepperoni (makkara) on hyvä valinta. Asettele pepperonit limittäin pohjalle, että koko pohja peittyy pepperoneihin.

Kun halutut täytteet on pohjalla Laitetaan pussillinen (175g) mozzarella juustoraastetta tasaisesti täytteiden päälle. Nyt aikaisemmin sivuun laittamastasi taikinasta tehdään "kansi" juustolle (ja täytteille). Kauli taikina ohueksi ja nosta juuston päälle. Painele hyvin kiinni reunoihin. 

Nypi "kanteen" muutama reikä. Lisää tomaattikastiketta 3dl. Raasta vielä pinnalle ½dl parmesaania. Laita uuniin ja paista 20-28min. Peitä foliolla kevyesti 15min jälkeen. Voit paistaa joko yksi tai kaksi pizzaa kerrallaan. Riippuu sopiiko uuniin.

Kun pizza on valmis Liu'uta varovasti pizza pois vuuasta leikkuulaudalle. Anna vetäytyä kymmenisen minuuttia. Paloittele neljään (tai kahdeksaan) osaan terävällä veitsellä. Leikkaa ensin paksu reuna, ja sitten vasta etenet keskiosaan. Syödään haarukalla ja veitsellä tai käsin.

 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Latwis81
Deep dish pizzassa täytteet ovat käänteisessä järjestyksessä normaali pizzaan verrattuna. Eli pohjimmaisena on täytteet, sitten juusto ja tomaattikastike on pinnalla.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään