Pizzat Salsa & Bianco

2 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

1-2 kpl annosta pitsataikinaa makusi mukaan
n.2 dl salsaa
n.1 dl maitorahkaa maustettuna pippuri jne
0,5-1 kpl punasipuli viipaloituna
2-3 dl hunajamelonia kuutioina
n.10 kpl /makusi mukaan ananaskirsikoita puolikkaina
n.100-150 g sinihomejuustoa
n.200 g mozzarella (tuore+raaste, makusi mukaan)
1 ripaukset tuoretta kevätsipulisilppua ja korianteria
n.100 g pepperonisiivuja

Jaa resepti

Ohje

Valmista pizzapohja, itse tein noin 5-7dl jauhoista josta tuli kaksi normaalia pitsaa, pitsakivellä paistoin toisen ja toinen meni kiertoilmassa folion+ritilän päälle. Annoin taikinan kohota rauhassa saunomisen ajan eli kohosi ainakin parisen tuntia. En kaulinnut taikinaa vaan käsien avulla muotoilin ja työstin pohjat. Linkitetty oheen muutamia pitsaohjeitani, tähän käytin pelkästään durum-vehnäjauhoa. 

Levitä toiselle pohjalle valmis salsa (La Costeña-merkkinen, löytyy s-ryhmältä) ja toiselle maitorahka jonka voit maustaa joko erikseen tai kuten itse vain ropsia tuohon päälle makuja, suolaa en laittanut koska muissa täytteissä tarpeeksi suolaa, lisäsin päälle mustapippuria myllystä ja kevätsipulia, oman maun mukaan voit lisätä tuoretta yrttiä (basilika/oregano) ja valkosipulia yms. 

Lappaa loput täytteet pohjien ja kastikkeiden päälle. Sinihomejuuston sijaan voit käyttää vaikka fetajuustoa tai miksei myös halloumia, tarkoitus oli saada sopivan suolainen juusto ja tällä kertaa pistin sinihomejuuston koska se oli jo avattu. 

Paista pitsoja kuumimmalla mahdollisella lämmöllä kunnes pohjat ovat kypsät ja pinta kauniin värinen. Jos käytät pitsakiveä anna sen lämmetä uunissa. Mausta lopuksi salsapitsa tuoreella korianterisilpulla ja bianco kevätsipulilla.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 10 3 Ruispitsapohja
  • 1 1 Hitsinpimpula Pitsat
  • 1 1 My Pizza -pitsa ilman kastiketta
  • 0 0 Viikonlopun Pizza

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 3 Salsa vihreistä tomaateista 2.10.2018
  • 7 4 Salsa granaattiomenasta
  • 0 8 Salsa verde
  • 2 0 Salsa
  • 0 0 Pizzat jauhelihamuhennoksella
  • 0 0 Venuksen Salsa

Kommentit

Taskuvenus
Tällä kertaa pitsat lähtivät tähän suuntaan eikä muuten jäänyt happanemaan ;) Tein vain sen virheen että paistoin salsapitsan ritilällä ja biancon pitsakivellä- olisi pitänyt paistaa juuri toistepäin koska salsa on paljon vetisempää jolloin pohja ei ollut niin rapea kuin olisin halunnut.... Ihan hauska välillä irroitella peruspitsojenkin kera!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään