37 059
37 059

Beef Jerky eli kuivaliha

yli 24 h

Raaka-aineet

600 g naudan takuumureaa paahtopaistia
Marinadi
1 dl Kikkoman soijakastiketta
1 rkl tummaa siirappia
1 rkl rouhittua Tellicherry mustapippuria
1 tl valkosipulirouhetta
1 tl Tabascoa
1 tl Texa Pete- kastiketta
1 tl savupaprikajauhetta

Valmistusohjeet

1. Leikkaa naudanpaistista n.5mm paksuja siivuja syiden mukaisesti haluaamasi kokoon. Liha on helpompi leikata jos annat sen olla pakkasessa parin tunnin verran ennen operaatiota. Toki voit myös kysyä lähikauppasi lihatiskiltä onnistuuko siivutus heidän toimesta.

2. Valmista marinadi ja anna lihojen marinoitua kylmässä vuorokauden verran. Lihan tulisuutta voit säädellä lisäämällä tai poistamalla maustekastikkeita, kyseisen reseptin tulisuusaste "sopivasti luita lämmittävä".

3. Kuivaa lihat marinadista talouspaperin avulla. Mitä paremmin saat kosteuden pois, sitä nopeammin ja tasaisemmin lihat kuivuvat uunissa.

4. Seivästä kuivatut lihanpalat kostutettuihin puisiin grilli- tai hammastikkuihin ja asettele ne uuniritilälle roikkumaan kuvan osoittamalla tavalla. Suosittelen varmuuden vuoksi laittamaan "rasvapellin" lihojen alle jottei uuni sotkeennu.

5. Anna lihojen olla uunissa 75-80 asteessa kolmen tunnin verran ja laske sen jälkeen lämpötila 60-65 asteeseen ja kuivata vielä noin yhdeksän tunnin ajan. Muista pitää uunin luukku hieman raollaan koko kuivauksen ajan jotta kosteus pääsee poistumaan. Itse käytin normaaliuunia, en kiertoilmaa.

6. Testaa lihojen rakenne, kun lihan punertava väri on hävinnyt ja katkaistaessa liha on tarpeeksi sitkeää niin ei muuta kuin jääkaapista juotavaa toiseen käteen ja Beef Jerkyä ääntä kohti.

 

Tämän reseptin mukaan valmista Beef Jerkyä tuli 220 grammaa ja raaka-ainekustannukset olivat 8 euron luokkaa.

Jaa
resepti

Samankaltaisia reseptejä

  • 15 21 Nopea Beef Stroganov
  • 1 1 Turhapuron Beef Jerky
  • 1 5 Riisipaperirulla Beef
  • 8 7 Mausteinen beef jerky eli kuivaliha
  • 5 3 Beef Jerky

Kommentit