Jaa reseptisi Kotikokissa, voit voittaa Delicard-lahjakortin >>

Jaa reseptisi ja voita Delicard-lahjakortti >>

Porkkanariisipiirakat

Reseptiä katsottu 7 576 kertaa
20 annosta | Valmistusaika 2 - 3 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
täyte:
1 kg porkkanoita
2 dl puuroriisiä
2 dl vettä
1 l täysmaitoa
1-2 tl suolaa
(nokare voita)
ruiskuori:
2 dl kylmää vettä
3 dl ruisjauhoja
n.2 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
kaulintaan ruisjauhoja
maito-voi-seos:
40 g voita
2 dl maitoa

Ohjeet

 • Kuori ja paloittele porkkanat.
 • Laita porkkanat kattilaan ja vettä sen verran että juuri ja juuri peittyvät.
 • Keitä porkkanat kypsiksi, valuta suurin osa keitinvedestä pois ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Anna soseen jäähtyä.
 • Keitä riisipuuro kypsäksi. Mausta riisipuuro suolalla ja yhdistä porkkanasose ja riisipuuro. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
 • Valmista ruiskuoritaikina sekoittamalla ruisjauhot kylmään, suolalla maustettuun, veteen. Tässä vaiheessa taikina on tönkköä mutta silti sormiin tarttuvaa. Kaada taikina vehnä- ja ruisjauhoilla verhotulle pöydälle ja vaivaa taikinaan vehnäjauhoa ja ruisjauhoja niin että saat taikinan isoksi palloksi eikä se tässä vaiheessa tartu enää pahemmin sormiin. Anna taikinan seistä hetken aikaa leivinliinan alla.
 • Kun riisi-porkkanaseos on kunnolla jäähtynyt voit aloittaa piirakoiden teon. Laita tässä vaiheessa uuni 275 asteeseen.
 • Kauli taikinasta n. puolen sentin paksuinen matto. Ota juomalasia muottina käyttäen pyöreitä lättyjä niin monta kuin taikinasta irti saat. Ripottele niiden päälle reilusti ruisjauhoja. Ota yksi lätty kerrallaan työpöydälle ja aloita kauliminen. Pulikka olisi tässä hommassa se oikea työväline mutta tavallisella kaulimellakin se onnistuu kun käyttää lätyn alla ja päällä tarpeeksi jauhoja.
 • Kaulitse letusta soikean muotoinen, hyvin ohut, lettu. Karista ylimääräiset jauhot pois ja laita 2 rkl riisiporkkanaseosta keskelle lettua. Levitä lusikalla (tai itseasiassa sormet on tässäkin kohtaa paras työväline) seos tasaisesti, n 1-1,5cm päähän letun reunoista jättäen tilaa rypyttämiselle.
 • Käännä sitten pitkien sivujen reunat riisiporkkanaseoksen päälle ja aloita rypytys etusormien ja peukaloiden avulla keskeltä ylöspäin ja sitten keskeltä alaspäin. (kts. kuvat!)
 • Porkkanariisipiirakka on saanut muotonsa! Aseta piirakka pellille (ilman leivinpaperia!) odottamaan piirakkakavereita ja kun pelti on täynnä laita piirakat uunin keskitasolle n. 12-15 minuutiksi.

Lämmitä tässä vaiheessa mikrossa maito ja laita nokare voita sekaan niin että se sulaa kauttaaltaan.

 • Kun piirakat tulevat uunista upota piirakka kerrallaan maito-voi-seoksessa ja laita ne sitten vadille ja peitä leivinliinalla. Anna piirakoiden pehmetä rauhassa (jos maltat odottaa niin kauan, tuoksu on huumaava!) ja tarjoa munavoin kera!

Kommentit

yenna
Yritin tehdä pienempiä piirakoita kuin normaalisti (siinä huonosti onnistumatta kun pellille mahtui vain kuusi piirakkaa kerrallaan) ja näitä tuli yhteensä 16 kpl. Pienempiä tulee varmaan puolet enemmän.