Aurabroiler (GL, L)

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

uunijuurekset
2 porkkanaa
1 palsternakkaa
1 punasipulia
1 lanttua
parsakaalia
3 rkl vaaleaa siirappia
1/2 dl oliiviöljyä
aurakastike
1 prk valio eila -crème fraîche
50 g valio aura murennettu
bearnaisekastike
200 g voita
5-6 mustapippuria
1 tl kuivattua rakuunaa
1 rkl pilkottua sipulia
1/2 dl valkoviinietikkaa
1/2 dl vettä
3 kananmunan keltuaista
persiljaa
villiriisi
broilerin rintafileet

Jaa resepti

Ohje

Nosta ensin broilerin rintafileet suolaveteen noin tunniksi. Tämä saa veden imeytymään lihan soluihin ja näin broilerin rintafileistä tulee meheviä paistettaessa. Suolaveteen tarvitset n. litran vettä, 3 rkl suolaa ja 2 rkl sokeria.

Uunijuurekset

Pilko juurekset sopivan kokoisiksi kuutioiksi ja lohkoiksi. Sekoita vuokaan ja lisää siirappi & öljy. Sekoita ja paista uunissa 200°C puoli tuntia. Paista vielä sen jälkeen 175°C 20-30 min.

Aurakastike

Lisää Valio AURA murennettu ranskankerman joukkoon. Murskaa aurapaloja vielä pienemmäksi esim. haarukalla. Laita jääkaappiin maustumaan.

Broilerin rintafileet

Ota suolavedessä marinoidut rintafileet ja paista ne kuumalla pannulla voin ja rypsiöljyn sekoituksessa, n. 4-5 minuuttia per puoli. Anna vetäytyä.

Béarnaisekastike

Pilko huoneenlämpöinen voi kuutioiksi. Laita kattilaan sipuli, pippuri, etikka, vesi ja rakuuna. Kuumenna ja keitä ilman kantta, kunnes nestemäärästä on puolet jäljellä. Siivilöi neste kulhoon ja nosta kulho vesihauteeseen. Lisää keltuaiset mukaan ja vatkaa voimakkaasti niin että kastike sakenee. Ala lisätä voita pieninä määrinä kokoajan sekoittaen. Lopuksi kun kaikki voi on sekoittunut mukaan, nosta astia vesihauteesta pois ja koristele persiljalla. Tarkista suola.

VINKKI: Nykyään löytyy erinomaisia valmiskastikkeita joita kannattaa kokeilla ajan säästämiseksi. Béarnaisekastiketta löytyy mm. valmiina jauheena johon vain lisätään vesi ja voi.

Keitä lisäkkeeksi villiriisiä ja asettele annos kauniisti lautaselle.Suosittelen kanan kanssa Uusi-Seelantilaista tai Australialaista Sauvignon Blanc -valkoviiniä.

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 3 Perinteikäs Bolognese (GL, L)
  • 3 3 Peltileipä (GL, L)
  • 5 0 Mansikkajuustokakku (GL, L)
  • 5 10 Pumpkin pie (GL, L)
  • 5 3 Helppo raparperipiirakka (GL, L)
  • 2 3 "Rosolli" paahdetuista juureksista

Kommentit

J-Saarela
Ehdottomasti yksi omista suosikeista, vaatii hieman vaivaa mutta on sen arvoista! Suosittelen kanan kanssa Uusi-Seelantilaista tai Australialaista Sauvignon Blanc -valkoviiniä.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään