Linssikeitto

Reseptiä katsottu 7 110 kertaa
5 annosta

Raaka-aineet

Ostoslistalle
1 iso porkkana
4 pientä perunaa
1 pieni palsternakka
1 tlk tomaattimurskaa
1 kasvisliemikuutio
vettä
1,5 dl linssejä (tässä käytetty kuivatavaraa, punaisia)
mausteeksi jeeraa (juustokumina), paprikajauhetta, mustapippuria, yrttisekoitusta, valkosipulijauhetta, kuivattua persiljaa

Ohjeet

Kuori, pese ja pilko juurekset suht pieniksi paloiksi, nakkaa kattilaan ja lisää vettä niin, että peittyvät reilusti. Murusta mukaan kasvisliemikuutio. Keittele kunnes juureksissa on vielä pieni puruvara, palojen koosta riippuen 10-20 minuuttia ehkä. Lisää sitten tomaattimurska, mausteet ja linssit, keittele vielä noin 10 minuuttia tai kunnes linssit kypsyvät. Voit käyttää myös tetra-linssejä, jolloin niitä ei tarvitse sen kummemmin enää keitellä vaan vain kuumentaa kunnolla. Huomioi silloin juuresten keittoaika. Tarjoa hyvän leivän kera.

Keiton voi kivasti soseuttaa, silloin kannattaa ehkä hieman "ylikeittää" linssit. Ja ehkä nestettä ottaa talteen ettei tule yhtäkkiä liian löysää. Mausteena voit käyttää mistä itse tykkäät, mutta suosittelen kokeilemaan jeeraa. Tuoksu tuo vahvasti mieleen curryn, ja maku mielestäni sopii hyvin linsseihin. Molemmissa sellainen "maanläheinen" maku. Rinnalle sitten jotain, mikä tuo vähän potkua ja kenties jotain mikä vähän raikastaa, esim. tuoreita yrttejä.


Kommentit