"Tote Oma" / "Kuollut mummu"

Reseptiä katsottu 7 337 kertaa
Valmistusaika 15 - 30 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
4 osaa Mustamakkaraa
1 osa pekonia
sipulia
voita
timjamia
meiramia
mustapippuria myllystä
karkeaa merisuolaa myllystä

Ohjeet

Tämä resepti on Saksan Thueringen alueelta ja on suomennettuna "kuollut mummu". Muistin sen taas, kun puhuin ystävieni kanssa Saksasta kokkaamisesta ja kotikokista, sekä yhdestä retkestä Erfurtiin, joka on vain kivenheitto päässä Thueringin läänin rajalta, missä kävimme olutravintolassa syömässä tätä herkkua. Resepti on makkaran takia hiukan sovellettu, mutta makkarana kaikkein lähimpänä totuutta.
**********
Höyrystä mustamakkara, että kuori on pehmeää. Kuori ja leikkaa sipuli kuutioiksi. Leikkaa mahdollisimman rasvainen pekoni palasta pieneksi kuutioiksi tai siivut karkeammiksi suikaleiksi. Kuori pehmennyt makkara kuoresta. Sulata voita pannussa ja kuulosta sipuli. Lisää pekoni ja ruskista hiukan. Lisää paloiteltu makkara, mausta suolalla terveyden ja maun mukaan sekä pippuroi. Makkara saa hajota pannulla. Kuumenna kaikki hyvin ja lisää lopuksi tuoretta meiramia ja timjamia. Jos seos on liian kuivaa, lisää tilkka lihalientä tai valkoviiniä - mutta vain hiukan kostukkeeksi.
**********
Tarjoile perunasoseen, perunalumen, muusin, Jymylinnan Perunasoseen tai Torpparin Juuresansan kanssa (ohjeet pöytälaatikossani)


Kommentit

FutoMaki
Helppo ja täyttävä pääruoka arkeen....ja jotenkin hauska ...... "Tote Oma Thueringer Art"

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.