Suklaaganache, tummasuklaa

Reseptiä katsottu 20 331 kertaa
Valmistusaika Alle 15 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
1 osa kuohukermaa
2 osaa tummaa suklaata (kaakaopitoisuus noin 60-70%)

Ohjeet

Pilko suklaa paloihin kerman joukkoon. Voit valmistaa ganachen joko hellalla tai mikroaaltouunissa valintasi mukaan ja tarvitset siis joko sopivan kokoisen kattilan tai muovikulhon, johon kaadat kerman ja pilkot suklaan.
Lisäksi tarvitsen muovisen tai silikonisen lastan.

Mikrossa:

Kääntele suklaata kermassa niin, että jokainen pala on kauttaaltaan kermainen. Tämä auttaa suklaata sulamaan tasaisesti.
Mikrota seosta alussa keskikovalla teholla noin 30 sekuntia kerrallaan. Ota kulho ulos mikrosta ja sekoita varovasti lastalla suklaapaloja. Toista tätä, kunnes suklaa alkaa sulaa. Tähän työvaiheeseen ei pitäisi kulua kuin minuutti tai kaksi korkeintaan. Mitä enemmän suklaa alkaa sulaa, sitä huolellisemmin sekoittele sitä lastalla mikrotusten välillä ja lyhennä mikrotusaikaa 15 sekuntiin kerrallaan, ettei seos pääse kuumentumaan liiaksi.

Liian kuumaksi päässyt suklaa seisottuu, eli muuttuu rakeiseksi ja kovaksi. Suklaata ei voi pelastaa enää siinä vaiheessa, vaan se on käytännössä pilalla. Sen voi käyttää korkeintaan leivonnassa osana kakkumassaa tai muuta, mutta se ei muutu enää juoksevaksi. Suklaan lämpötila ei saa nousta kuumaksi tai polttavaksi!

Kun seos on kauttaaltaan tasaista ja kaikki suklaa on sulanut, sekoittele sitä lastalla vielä parin minuutin ajan pohjaa myöten kaapien, jotta varmistut ganachen tasaisuudesta.

 

Liedellä:

Kääntele suklaapalat kerman kanssa sekaisin kattilassa. Aseta kattila liedelle ja käännä levy päälle pienimmälle lämmölle. Älä lisää lämpöä missään vaiheessa.

Sekoittele seosta pohjaa myöten kaapien lastalla ja ole erityisen varovainen ja huolellinen, ettei seos kuumene liiaksi. Kerma toimii hyvänä lämmönjohtimena ja suklaa sulaa melko nopeasti. Sekoittele koko ajan hitaasti ja pidä seosta silmällä. Kun suklaa on lähes täysin sulaa, ota kattila pois liedeltä ja sekoittele seosta niin, että viimeiset suklaanpalaset sulavat jälkilämmöillä. Näin varmistat, ettei seos kuumu liikaa.
Älä jätä kattilaa hetkeksikään yksin kuumalle liedelle.

Kumoa valmis ganache kattilasta muoviastiaan heti, kun se on sulaa ja hämmennä lastalla muoviastiassa tasaiseksi.

 

Käytä ganachea sulana ja hyvin juoksevana kakkujen tai leivosten kuoruttamiseen valuttamalla.
Vatkaa ganacheen ilmaa sähkövatkaimella saadaksesi enemmän muotonsa pitävää massaa, jota voi levittää lastalla tai jopa pursottaa.

Kovettuu kylmässä. Säilyy noin viitisen päivää käyttökuntoisena. Säilytys kylmässä. 

 

 


Katso Kotikokin videovinkki

Tilaa Kotikokin uutiskirje!

Kaipaatko ideoita ruoanlaittoon? Kotikokin uutiskirje tarjoaa sinulle reseptit viikon jokaiselle päivälle.

Kiitos tilauksesta! Olet liittynyt listalle onnistuneesti. Jokin meni pieleen tilauksessa. Yritä uudestaan.
Ladataan...

Kommentit

puukilainen
Perushyvä suklaaganache. Tämä ganache on parempaa kuohkeaksi vatkattuna ja käytettynä esim leivosten tai kakkujen täytteeksi, sillä se on himmeäkiiltoinen. Rakenne on jämäkämpi kuin voita sisältävässä ganachessa.