9 658
9 658

Lasagne

6 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

200 gr vehnäjauhoja
2 munaa
2 tl suolaa
(ripaus vettä)
jauhelihakastike
400 gr naudan jauhelihaa (myös sikanauta käy)
1 iso sipuli pilkottuna
1 rkl ruokaöljyä tai sulatettua rasvaa
1 tlk tomaattimurskaa
1 dl vettä
mausteita; suolaa, oreganoa, timjamia, valkosipulia, mustapippuria
juustokastike
0,75 dl vehnäjauhoja
3 rkl ruokaöljyä tai sulatettua rasvaa
1 l maitoa
2 dl juustoraastetta
mausteita; timjami, suola, pippuri

Jaa resepti

Ohje

1. Siivilöi jauhot pöydälle. Tee jauhoista keko ja muovaa jauho­kasan keskelle aukko. 2. Vatkaa kanamunat kevyesti rikki. Lisää munat, suola ja öljy jauhokuoppaan. 3. Yhdistä taikinan ainekset sormenpäilläsi. Aloita taikinan sekoittaminen jauhokasan keskeltä ja vedä jauhoja laidoilta mukaan vähitellen. Vaivaa taikina kiinteäksi. 4. Alusta taikinaa, kunnes kananmunat ovat täysin sekoittuneet. Pastataikinan pitää olla kosteaa, mutta jos se tarttuu sormiin, ripottele pintaan hieman jauhoja.

TAI tee niinkuin minä eli leipäkoneen pastataikinaohjelmalla 15 minuuttia ja homma selvä.

Laita taikinatuorekelmuun tunniksi jääkaappiin.

Jauhelihakastike

Ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit öljyssä paistokasarissa. Lisää kasariin tomaattimurska, vesi, suola ja mustapippuri. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia. Mausta oreganolla ja timjamilla.

Juustokastike

Sulata kattilassa rasva ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Kaada kattilaan puolet maidosta. Kuumenna ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito. Sekoita koko ajan ja keitä pari minuuttia. Lisää suola, mustapippuri ja juustoraaste

Tee pastakoneella taikinasta ensin numerolla 0, sitten numerolla 2,4 ja vielä 6 ja 7 taikinalevyjä. Niitä voi vielä hiukan venytellä käsissä lisää.

Laita voideltuun vuokaan ensin jauhelihasoosia, sitten taikinalevyjä ja jauhelihasoosia + juustokastiketta. Jatka kerroksia ja tee niin monta että ainekset loppuvat, päällimmäiseksi tulee juustokastike.

Paista uunin alatasolla 200 asteessa 30 - 40 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä peitettynä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista. Tarjoa salaatin kanssa.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

SuSSu70
Itsetehdyillä lasagnelevyillä tämä herkku todellakin ja yhtään liioittelematta sulaa suuhun.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään