Brochetas de Pollo y Gambas

30 - 60 min

Raaka-aineet

kananfilettä
isoja katkarapuja
karkeaa merisuolaa myllystä
mustapippuria myllystä
sitruuna
persiljaa
valkosipulia
Sherry Fino
oliiviöljyä
(sipulia)
vettä

Jaa resepti

Ohje

Jos käytät keittämättömiä, kuorellisia, Black Tiger - katkarapuja (mutta sulatettuja), niin paista ne kuumassa oliiviöljyssä, lisää hakattua sipulia ja valkosipulia, suolaa ja hakattua persiljaa, anna hetki paistua ja lisää sherryä ja hiukan sitruunan mehua. Laita kansi päälle ja ota pois liedeltä. Kysymys on minuuteista, koska muuten katkaravuista tulee liian kovia ja kuivia.
**************
Jos käytät esikypsennettyjä (mutta sulatettuja) katkarapuja, niin kuulosta sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä, lisää suola ja pippuri. Lisää sherryä ja hiukan sitruunan mehua. Anna kiehahtaa, lisää katkaravut ja persilja hyvin sekoittaen - ota heti pois liedeltä ja anna marinoitua liemessä välillä käännellen - ÄLÄ PEITÄ KANNELLA.
**************
Paloittele kananrinta haarukkapaloiksi. Paista hyvin kuumassa oliiviöljyssä kaikilta puolilta. Mausta pippurilla ja suolalla. Lisää Sherryä ja hiukan vettä, Laita kansi päälle ja siirrä pois liedeltä. Kypsyvän näin 10 minuutissa.
**************
Leikkaa puiset Schaslik - Vartaat keskeltä kahtia. Paras tapa on käyttää terää veistä ja rullata varrasta veitsenterän ja leikkuulaudan välillä. Näin saat mahdollisesti kauniinman leikkauspinnan. Vuolla toisesta tikusta, mussä on 2 tasaista päätä, toinen pää viistoon.
**************
Laita vuorotellen kanaa ja katkarapuja vartaaseen. Yleensä 2+2, mutta pääruokana saa tietysti olla enemmän. Lorauta vartaiden päälle hiukan oliiviöljyä ja ripottele hakattua persiljaa päälle.
**************

Tarjoile esim. "Salsa Pimientos" - Paprikadippin kanssa

Samankaltaisia reseptejä

  • 6 8 Queso Fresco y Mel
  • 19 1 Gambas Pil-Pil
  • 2 0 Tuliset ravunpyrstöt - Gambas piri piri
  • 4 2 Zarzuela de pescado y marisco a la Catalana
  • 0 0 Pollo puttanesca
  • 0 6 Pollo al ajillo- kanapataa

Kommentit

FutoMaki
Nämä ovat minun suosikkeja varsinkin lasillisen kanssa hyvin jäähdytettyä sherryä...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään