62 021
62 021

Lanttusupikkaat

Raaka-aineet

täyte
n.1 kg lanttua
50 g voita
n.1-1½ tl suolaa
½ dl siirappia
1/4 tl valkopippuria
1/4 tl muskottia
2-3 rkl vehnäjauhoja
(kananmuna)
taikina
2 dl vettä
½ tl suolaa
n.3 dl ruisjauhoja
n.1½ dl vehnäjauhoja
voiteluun
1 dl lanttujen keitinlientä
25 g voita

Jaa resepti

Ohje

Täyte: kuori ja paloittele lantut, keitä kypsäksi, kaada keitinvesi pois, mutta ota n. 1 dl keitinlientä talteen. Soseuta lantut esim. perunasurvimella, lisää täytteen aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi esim. sähkövatkaimen avulla.

Tee kuoritaikina ( kuten karjalanpiirakoiden kuori). Vinkki: taikinanteon loppuvaiheessa voit lisätä tilkan ruokaöljyä, helpottaa kaulimista.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi. Pyöritä taikinasta pitkulainen pötkö, leikkaa se n. 16 - 18 osaan, pyörittele palloiksi ja kaulitse melko ohuiksi pyöreiksi levyiksi ( kuten karjalanpiirakoiden kuoret).

Laita n. ruokalusikallinen lanttusosetta levyn toiselle puoliskolle, käännä toinen puoli kanneksi  ja sulje reuna esim taikinapyörän avulla.

Paista kauniin ruskeaksi, uunin lämpö n. 275 astetta , paistoaika n.15 min.

Sulata voi kuumaan keitinliemeen.

Voitele supikkaat molemmin puolin,  peitä foliolla tai voipaperilla ja anna hautua liinan alla n. tunnin ajan. Herkuttele lämpimänä, mutta maistuvat kymänäkin, kyytipoikana esim. rasvaton piimä.

Annoksia ( riippuen supikkaiden koosta) :  n. 15 - 20

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

leena47
Tässä yksi lapsuuteni karjalainen herkku. Kotona tehtiin usein. Tein näitä nyt pitkästä aikaa, hieman tursui täytettä uloskin paiston aikana, mutta maku oli entinen:) Ensi kerran laitan täytteeseen kananmunan, jospa se auttaisi tuohon.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään