Jaa reseptisi Kotikokissa, voit voittaa Delicard-lahjakortin >>

Jaa reseptisi ja voita Delicard-lahjakortti >>

Pizza rapealla pohjalla (pellillinen)

Reseptiä katsottu 63 095 kertaa

Raaka-aineet

Ostoslistalle
POHJA
2 dl vettä (+42ºC)
2 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
ripaus sokeria
4 rkl öljyä
n. 2½ dl sämpyläjauhoja
n. 2½ dl vehnäjauhoja
Täyte (kuvan pizzaan)
tomaattipyrettä
400 g jauhelihaa
1 prk tonnikalaa
1 prk ananaspaloja
1 kpl suippopaprikaa
1 pss mozzarella juustoraastetta

Ohjeet

Sekoita veteen suola ja sokeri, lisää joukkoon pikkuhiljaa jauhoja joihin ensimmäiseen puoliskoon on sekoittettuna kuivahiiva. Lisää loput jauhot taikinaan hyvin vaivaten ja lopuksi vielä öljy. Vaivaa taikina hyvin n. 10 min. Anna taikinan nousta lämpimässä, vedottomassa paikassa liinan alla ainakin puoli tuntia, mielellään pidempäänkin.

Uunin lämmitessä 250-300 ºC:n anna pellin olla uunissa koko tuon ajan.

Nostatuksen jälkeen vaivaa ilmat taikinasta pois ja mutoile joko käsin tai kaulitsemalla pellin kokoinen pohja leivinalustalla (muotoilun jälkeen pohja pitää siirtää leivinpaperille) tai suoraan leivinpaperin päällä. Levitä pohjan päälle tomaattipyre ja sen jälkeen aiemmin valmiiksi paistettu jauheliha ja tonnikala, ananaspalat ja pilkottu suippopaprika. Päälle vielä pizzamaustetta sekä juustoraaste.

Siirrä pizza kuumalle uunipellille ja paistan uunin alaosassa niin kauan että pohjan reunat näyttävät kypsiltä ja juusto on saanut kauniisti väriä.

Näin tehden pizzan pohjasta tulee ihanan rapea. Mulla on tuossa ehkä hieman liiaksi täytettä, kuten kuvasta huomaa...vähempikin riittäisi =)


Kommentit

Kodin hengetär

Pullantuoksuisia reseptejä ruoanlaitosta ja leipomisesta nauttivalle.