Spicy Italian Meatballé

Reseptiä katsottu 4 556 kertaa
2 annosta | Valmistusaika yli 24 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
Lihapullat:
½ Kg Jauhettua Possun, vasikan ja lehmän lihaa
1 rkl silavaa
2 kpl Munia
1 iso Sipuli
0.6 dl persiljaa
hyvin vähän valkosipulijauhetta
pari valkosipulin kynttä
hieman suolaa
loraus maitoa
2.3 dl italialaisia leivänmuruja
Kastike:
2 purkia tomaattikastiketta
2 purkkia tomaattipyrettä
2 kpl tomaattia
1 tl Oliiviöljyä (extraneitsyt)
ripottele:
hieman Oreganoa
hieman sipulijauhetta
hyvin vähän valkosipulijauhetta
maun mukaan parmesanijuustoa

Ohjeet

Aluksi:
Hienonna persilja ja sipulit, murusta italian leipä hienoksi. Parhaimman lopputuloksen saat kun murustat kuivunutta leipää, mutta jos sitä ei ole, voit käyttää saman verran korppujauhoja.

Lisää kaikki ainekset jotka lueteltuna lihapullat otsikossa suureen kippaan ja sekoita ne käsin (jos öljyät kädet oliiviöljyllä, tämä on helpompaa). Kun ainekset alkavat muodostaa lihapullamassan, Pyörittele niistä suurehkoja lihapullia (n. 2/3 osa nyrkin kokoisia)

Käyttäen oliiviöljyä ja pari valkosipulin kynttä maustaakseen öljyn, ruskista kunnolla lihapullien pinta, mutta älä polta pintaa. Ota kattila ja kaada siihen tomaattikastikeen ainekset ja ota myös pannun pohjalta n. 3 rkl oljyä kattilaan. Sekoita hyvin ja anna pulpahtaa, älä anna kuitenkaan kiehua. Laita ruskistetu lihapullat kattilaan ja anna keittyä hyvin pienellä lämmöllä n. 6h. Älä peitä kattilaa kannella ja n. 2h välein, pyörittele lihapullia kastikkeessa.

Pitkät ja leveät tuorepastat sopivat parhaiten höysteeksi tälle klassikkoruualle, ripottele maun mukaan päälle parmesaanijuustoa ja sipujauheita.


Kommentit

JHawx
Kannattaa tehdä pitkällä ajalla, jolloin pääsee maut muhimaan kunnolla lihapulliin ja kypsyy varmasti läpi. Lihapullista tulee pehmeitä sisältä ja ne imee vielä makuja mukaan kastikkeesta. Kiinteä lihäpulla ulkoa ja pehmeä sisältä, näin ne italialaiset maestrot tekevät keittiössä.

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.