Jaa reseptisi Kotikokissa, voit voittaa Delicard-lahjakortin >>

Jaa reseptisi ja voita Delicard-lahjakortti >>

Kotitekoinen tuorepasta

Reseptiä katsottu 56 464 kertaa
Valmistusaika 15 - 30 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
Kuiva-aineet
5 dl durumjauhoja
1 tl suolaa
Märät aineet
3 kpl munia tai 1.2 dl vettä (munaton vaihtoehto)

Ohjeet

Tee jauhoista keko pöydälle tai alustalle ja tee sen keskelle kolo kananmunille. Riko kananmunat keon keskelle ja lisää suola siihen myös. Käyttäen haarukkaa, riko kananmunat sekaisin, mutta vältä rikkomasta jauhovallia.

Kun kananmunat ovat sekaisin, käytä haarukkaa sekoittamaan pikkuhiljaa jauhovallit kuoppaan (varo silti rikkomasta vallia liian aikaisin). Kun kaikki jauhot, kananmuna ja suola on sekoitettu keskenään, öljyä kevyesti kätesi ja vaivaa loputkin jauhoista taikinaan, jos tuntuu hieman liian kuivalta, niin lisää hieman kananmunaa. Tämän jälkeen pese kädet ja ota hieman jauhoja käteen. Pyörittele taikinaa käsissäsi palloksi.

Käyttäen kämmeniäsi vaivaa taikina kunnolla työntäen taikinaa poispäin itsestäsi ja kääntämällä se päällekkäin itsensä kanssa, ennen kuin työnnät sen uudelleen poispäin. Tee tätä kunnes taikina on sileätä ja siinä kestää n. 7 minuuttia.

Jaa taikina lastalla 3 osaan. Peittele taikina liinalla ja anna seistä 15 minuuttia, sen jälkeen vaivaa taikina uudelleen ja anna tas kohota 5 minuuttia.

Käyttäen pastamankelia saat hyvän ja helpon tuloksen, mutta jos sellainen kodista uupuu, kaulin käy myös hyvin. Tee pastasta levyjä, mahdollisen ohuita. Tee levyistä kämmenen levyisiä. Jos sinulla on pastamankeli, aloita suurimmasta (n. 1½cm) ja syöttäen uudelleen ja uudelleen pasta mankelin läpi, joka kerta ohuntaen taikinan asetusta, kunnes se on n. 0.1 cm.

Taita taikina laskokselle ja käyttäen terävää veistä, leikkaa haluamaasi leveyteen, tämän jälkeen laita pasta riippumaan kun se odottaa kuivumista. Voit jättää ne myös kuivumaan liinalle, mutta tällöin pasta saattaa takertua toisiinsa. Käytä heti tai säilytä maksimissaan viikko.

Vinkit:

vegaaniruaksi tämän saa käyttämällä soijajauhoja, ja ei käytä kananmunia, vaan 1.2dl vettä Voit käyttää myös jauhojen seassa erilaisia makuja pulvereiden muodossa, kuten valkosipulia, tai puristettuna nesteenä kananmunien seassa. Ranskalainen sipulikeittoaines toimii hyvin mausteena, kuten myös lämminkuppi annokset. Miltä kuulostaisi kanttarellituorepasta? Todellista deluxe versiota saa kun raastaa tryffeliä 1 ruokalusikallista ja muskottipähkinää ½ teelusikallisen ja lisää sen jauhojen sekaan.

Kommentit

JHawx
Perus settiä, Pasta on aina parasta tuoreeltaan ja itsetehtynä jopa tuntuu maukkaammalta. Ei tarvitse paljoa vaivaa ja voi tehdä juuri sitä erikoista pastaa rakkaimmalleen.

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.