58 247
58 247

Tattirisotto

5 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

1 l kanalientä
2 kpl sipulia
2 kpl valkosipulin kynsiä
400 g risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
70 g parmasania
3 dl esipaistettuja tatteja
ripaus chilijauhetta
loraus sitruunan mehua
nokare voita
kourallinen timjamia
pieni puntti lehtipersiljaa

Jaa resepti

Ohje

Paista tatit teflonpannulla kypsiksi niin pitkään, että neste on haihtunut pannulta. Lisää joukkoon hieman suolaa paistamisen loppuvaiheessa. Siirrä sivuun.

Kiehauta litra kanalientä. Siirrä sivuun, mutta pidä kuumana.

Kuullota hienoksi pilkotut sipulit ja valkosipulit paksupohjaisessa kasarissa reilussa oliiviöljytilkassa. Lisää joukkoon risottoriisi (esim. Arborio) ja jatka kuullottamista vielä pari minuuttia kunnes riisi alkaa muuttua läpikuultavaksi. Lorauta joukkoon viini (esim. Savignon Blanc) ja ripaus sokeria ja sekoita kunnes viini on imeytynyt riisiin.

Tästä eteenpäin lisää kanalientä riisin joukkoon kauhallinen (n.1,5dl) kerrallaan niin, että se juuri ja juuri kokoajan kiehuu, mutta ei liian lujaa. Kun edellinen kauhallinen on imeytynyt riisiin, lisää seuraava ja sekoita koko ajan. Näin riisin keiton pitäisi kestää n. 15 minuuttia.

Lisää joukkoon ensimmäisen kauhallisen jälkeen sienet, ripaus chilijauhetta ja loraus sitruunan mehua sekä timjami. Viimeisen kauhallisen imeydyttyä lisää myös hienoksi raastettu parmesan ja voi ja sekoita. Rrevi joukkoon lopuksi vielä puntillinen lehtipersiljaa. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Tarjoile kuumana leivän ja salaatin kera.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

tvlupa

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään