63 155
63 155

Chorizo Risotto

2 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

2 rkl korkealaatuista oliiviöljyä
½ sipuli
1 valkosipulin kynsi
½ rawit - chili
100 g chorizo - makkaraa (2 x 50g)
sahramia
3 dl risottoriisiä
kanalientä
makeaa paprikajauhetta (pimiento dulce)
1,5 rkl voita
raastettua pecorino - juustoa

Jaa resepti

Ohje

Laita kanaliemi kuumenemaan, koska liemen tulisi risottoon lisätessä olla kuumaa.

Kuori sipuli ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori valkosipuli ja hienonna pieneksi. Leikaa chili mahdollisimman ohuiksi renkaiksi. Leikkaa makkarat pituussuunnassa halki sekä vielä kerran halki ja lopuksi kuutioiksi.

Ota paksupohjainen kattila ja lisää oliiviöljy kuumenemaan. Lisää sipuli, valkosipuli ja chili ja kuulota hetki. Sitten makkara. Kuulota vielä hetki ja lisää riisi. Kääntele hyvin sekaisin ja lisää sahrami sekä kanalientä, että saadaan keittäminen alkuun. 

Lisää nestettä seuraavilla kerroilla vasta sitten, kun olet sekoittanut riisin hyvin. Varo ettei riisi tartu pohjaan, koska neste pidetään aika niukkana eli vain sen verran, kuin riisi tarvitsee kypsyäkseen. 

Kun riisi on sitten napakan kypsää ja hiukan löysähköä, ota pois levyltä. Lisää nopeasti voi ja juusto hyvin sekoittaen. Tarjoile välittömästi.

En lisännyt suolaa, koska kanaliemessä oli jo suolaa. Makkaroista irtoaa paljonkin suolaa, koska leikkauspintaa on kuutioidessa enemmän. Lisäsin tietysti suomalaista voita, joka on tällä kertaa ns. normaalisuolaista ja juustossakin on suolaa, joten suolaa on ihan tarpeeksi.

 

Hyvää Ruokahalua!

 

 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

FutoMaki
Erittäin maukasta ruokaa puolessa tunnissa...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään