14 039
14 039

Pientalouden Niksit Nro. 1

Raaka-aineet

jääpalapusseja
**********
esim. kookosmaitoa
liemet
kastikkeet

Jaa resepti

Ohje

Pientaloudessa ei tarvitse aina taipua ostamaan huomattavasti kalliimpia, pieniin purkkeihin säilöttyjä tuotteita tai käyttämään E- aineilla kyllästettyjä tuotteita.

Itselläni menee esim. kookosmaitoa aina silloin tällöin. Purkki menee harvoin kokonaan, mutta sitä jää sen verran, ettei sen pakastaminenkaan ole järkevää.

Siksi ostan Aasia - Marketista 1L tölkin kookosmaitoa, joka on litrahinnaltaan ihan toista luokkaa, kuin pienet purkit. Avattuani purkin, käytän mitä tarvitsen ja loput kaadan suppilon avulla jääpalapusseihin. Maalarinteipille päiväys ja mitä sisältää, sekä pakastuspäivä ja teippi pussin kylkeen. Nyt koko helahoito pakkaseen.

Voin keittää liha-, kala-, riista- ja kasvisliemiä ajan, sesongin ja tarpeen mukaan. Nyt tiedän, miltä liemet maistuvat ja että niissä ei ole säilöntäaineita tai ylimääräistä suolaa. Keitän tosin liemet mahdollisimman kasaan eli konsertoin. Näin "isompi" määrä menee "pienempään" tilaan. Alkujaan keitän liemet niin vähällä vedellä, kuin voin ja tiivistän sitä makua jo siinä vaiheessa ja vältäen pitkää keittämistä liemien tiivistämiseksi. Annan liemen jäähtyä ja sitten ratilla pusseihin, merkitä ja pakkaseen.

Tarvittaessa otan juuri sen verran, kun tarvitsen ja loput pysyvät siististi pakkasessa.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 8 11 Pientalouden Niksit Nro. 2

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 1 Kookoskana kastike
  • 2 2 Pehmeän tulinen mango-broileri kastike
  • 8 11 Pientalouden Niksit Nro. 2
  • 2 1 Satay kastike (13.4.08)
  • 5 0 Pientalouden Niksit 3. - VOI
  • 4 2 Kookos-Tonnikala kastike

Kommentit

FutoMaki
Pienellä vaivalla maut talteen ja ropoja kukkaroon...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään