Pientalouden Niksit Nro. 2

Raaka-aineet

grip - pusseja
**********
esim. kypsennetty:
liha
esim. raaka:
jauheliha
esim. esikypsennetty:
kasvikset

Jaa resepti

Ohje

Keittäessä lihaa, tulee sitä pientaloudessa keitettyä useinmiten enemmän, kun mitä sen hetkinen tarve on. Myös lihan ostaminen marketista suuremmissa pakkauksissa (perhepakkaus) on edullisempaa kilohinnaltaan.

Itselläni jää aina lihaa yli, koska harvemmin syön samaa ruokaa peräkkäin (nukkumatta yötä välissä), koska haluan kokeilla uusia reseptejä tai mausteita.

Apuun tulevat mainiot 0,5L Grip - pussit (Minigrip / Freegrip). Niihin mahtuu siististi putsattua ja esileikattua lihaa max. 2 hengelle / pussi. Merkkaan pussiin päivämäärän ja mahdollisesti erikoismaun suunnan, niin eivät mene lihat sekaisin makuineen.

Lihat esileikattuna pussiin. Levitetään tasaiseksi kerrokseksi ja suljetaan pussin suusta 4/5 osa. Päästetään avoimesta kulmasta mahdollisimman hyvin ilma pois ja suljetaan loppukin. Sitten vain pakkaseen.

Tällainen litteä paketti sulaa nopeammin ja on erittän siisti tapa säilöä ylimääräistä tuotantoa. Se säästää myös tilaa pakkasessa, koska pussit voi kätevästi ja siististi pakastaa tilaa säästävästi päällekkäin ilman tyhjää tilaa..

Esimerkiksi 3 kertaa jauhettua lihaa ostan hallista 1 kg kerrallaan. Käytän heti tuoreeltaan, mitä tarvitsen ja loppu meneekin sitten pusseissa litteenä pakkaseen, josta kätevästi saan sulatettua jotakuinkin halutun määrän tulevaa ruuanlaittoa varten.

Viivan alla tämä kaikki säästää rahaa pienellä vaivalla. Ylimääräistä, valmista ruokaa ei tarvitse pitää jääkaapissa turhan pitkään, vaan sen voi pakastaa ihan tuoreeltaan ja näin helpottaa arkiaskareita päivinä, jolloin muutenkin on kireä aikataulu.

Esimerkiksi porkkanat ovat sellainen tuote itselläni, jota pitää aina välillä pakastaa, kun ei kerkiä syömään ajoissa pois alta tai sitten ei vaan maistu (ronkelo, kun on). Kiehauttaminen suolavedessä, jäähdytys ja annosten pakkaus. Sieltä löytyy sitten niin tikunmuotoisia, renkaita, koristeleikattuja jne. Tämä esikypsentäminen ja pakastus pätee myös muille kasviksille, jotka voidaan sitten wokata tai valmistaa vähällä vaivalla lisukkeeksi.

Sipulia yms. en pakasta, koska niitä menee muutenkin ja ne säilyvät tuossa vihanneskorissa ihan hyvin, kunnes ovat käytetyt.

 

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 0 Pientalouden Niksit 3. - VOI
  • 2 0 Pyttipannu Uunissa
  • 1 1 Herkullinen lohisalaatti
  • 16 15 Pientalouden Niksit Nro. 1
  • 3 0 Makaronilaatikko pekonilla & juustokermalla
  • 4 1 Morsiamen jauheliha-ohravuoka

Kommentit

FutoMaki
Nopeatempoiseen arkeen, kun aikaa keittämiselle on rajoitetusti...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään