61 385
61 385

Crispy Chicken

15 - 30 min

Raaka-aineet

hitaasti kypsennettyjä kanakopia
**********
vehnäjauhoja (puolikarkeita)
kananmunaa
vaaleaa paahtoleipää
**********
ruokaöljyä friteraamiseen

Valmistusohjeet

Valmista koivet esim. linkitetyn ohjeen mukaan. Itselläni on jossakin vaiheessa jäänyt koipia yli ja sulatin ne pakkasesta yön yli jääkaapissa, peraten ne luista ja nahoista nopsaan ennen leivitystä.Näihin käy oikeastaan mikä kypsennetty kana tahansa, kunhan se ei ole rutikuivaa käkkänää.

Poista paahtoleivästä kannat ja leikkaa pienemmiksi kuutioiksi. Laita keittiöleikkuriin / mulinexiin ja hienonna mahdollisimman hienoksi muruksi. Älä painele muruja kasaan, vaan kaada ne kuohkeaksi keoksi syvälle lautaselle tai kulhoon.

Riko kananmuna toiselle lautaselle tai kulhoon ja vatkaa rakenne rikki.

Laita kolmannelle lautaselle siivilöityjä vehnäjauhoja.

Kuumenna öljy uppokeittimessä tai paksupohjaisessa kasarissa tai vaikka wokissa. Kun leipäpala "tanssii" öljyssä, mutta ei heti korvennu, niin öljy on valmista paistamiseen.

Lämmitä kananpalat nopeasti mikrossa. Leivitä jauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi leivänmurusissa. Laita heti öljyyn paistumaan. Itse käytän pientä valurautawokkia, jossa paistan vain 4 palaa kerrallaan. Kääntele paljoja 1 - 2 kertaa öljyssä, että ne paistuvat tasaisesti kaikilta puolilta. Nosta valmiit palat kakkuritilän päälle ja anna ylimääräisen öljyn valua pois. Jatka näin, kunnes kaikki palat ovat paistettu. Välillä joudut poistamaan reikäkauhalla leivänmuruja öljystä, jotta ne eivät pala. Muista vähentää lämpöä hiukan ensimmäisen paiston aikana, että öljy ei pääse liian kuumaksi.

Oivallinen apuväline leivityksessä on aasialaiset puikot, kuten myös öljyssä kääntelemisessä, kunhan ennen kääntelyä puikkojen päät on pyyhitty taikinasta puhtaaksi (keittiöpaperiin - Älä käytä vettä).

Älä koskaan jätä öljyä hellalle ilman valvontaa. Öljypalon syttyessä tukahduta tuli kannella - ÄLÄ KOSKAA KÄYTÄ SAMMUTTAMISEEN VETTÄ!!!

Tarjoile käärien pala salaatinlehteen ja sitten kasta haluamaasi dippiin.

Oivallinen Finger Food.

Hyvää Ruokahalua!

 

 

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Jaa
resepti

Samankaltaisia reseptejä

  • 6 7 Crispy Chicken - Herkullisen Rapeita Kanafileitä ja Yrttijuureksia
  • 4 9 Chicken pie 13.2.2017
  • 4 4 Chicken Wings- kanansiivet 26.11.2018
  • 9 3 Chicken BLT
  • 2 2 Crispy kana salaatti

Kommentit

FutoMaki
Tämä leivitys on ehdottomasti oma suosikkini...