Taivas & Maa

Reseptiä katsottu 4 291 kertaa
2 annosta | Valmistusaika 15 - 30 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
5 - 6 kpl perunoita (edellisenä päivänä keitettyjä)
1 Sipuli
2 -3 rkl kirkastettua voita (ohje linkitettynä)
valkopippuria myllystä
fleur de sel - suolaa
**********
kirkastettua voita (ohje linkitettynä)
**********
5 - 6 kpl omenaa "Valkea Kuulas"
2 -4 dl vettä
2 - 3 rkl sokeria
fleur de sel - suolaa

Ohjeet

Tämä hyvin yksinkertainen, mutta maukas resepti, on hyvin omaperäinen versioni saksalaisesta "Himmel und Erde" reseptistä.

Aloitetaan Taivaasta eli omenoista. Kuori omenat, poista kodat ja pilko kattilaan. Kaada hiukan sokeria sekä vettä omenoiden päälle ja laita hellalle kuumenemaan. Anna hautua pehmeäksi. Lisää vettä aina hiukan tarvittaessa. Mausta ripauksella suolaa ja lisää sokeria makusi mukaan. Soseuta.

Sitten tehdään Maa eli perunat. Kuori kylmät, edellisenä päivänä keitetyt perunat ja raasta karkeaksi raasteeksi. Kuori sipuli ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Sulata voita kasarissa ja kuulota sipuli hitaasti, ettei se ota väriä. Lisää sipulin joukkoon hiukan valkopippuria myllystä, sekä suolaa maun ja terveyden mukaan. Kun sipulit ovat pehmenneet, niin kaada seos raastetun perunan päälle ja nostele kahdella lusikalla kuohkeasti joukkoon.

Kuumenna valurautapannulla kirkastettua voita ja levitä peruna tasaisesti pannulle ja paina lastalla kevyesti päältä. Kun pannu alkaa uudestaan kuumenemaan, laske hiukan lämpöä. Nyt kysytään kärsivällisyyttä. Perunan pitäisi saada kauttaaltaan ruskea väri ja rapea kuori. Vedä lastalla ristiin ja käännä palaset paistaen ne myös toiselta puolelta ruskeiksi ja rapeiksi.

Aseta lautaselle ja lusikoi omenasosetta osittain päälle. Jos haluat, voit koristella omenalohkoilla.

Hyvää Ruokahalua!


Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Kommentit

FutoMaki
Yksinkertaisen maukasta...