Herkkutatticouscous

Reseptiä katsottu 4 003 kertaa
2 annosta | Valmistusaika Alle 15 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
1-2 rkl kirkastettua voita tai Gheetä
½ sipuli hienoina kuutioina
2 dl Belazu - couscousta
3-4 dl vettä
fleur de sel - suolaa
**********
1-2 rkl kirkastettua voita tai Gheetä
3-4 isohkoa tuoreitta herkkutatteja
fleur de sel - suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
vettä

Ohjeet

Tähän reseptiin on valittu aivan tarkoituksella marokkolainen Belazu - ohracouscous. Vastikkeena voi tietysti käyttää rikokuja ohrasuurimoita, jotka keitetään etukäteen väljässä suolatussa vedessä kypsiksi. Palaan reseptissä myöhemmin tuohon mahdollisuuteen.

Kuori ja leikkaa sipulia hienoiksi kuutioiksi. Laita couscoukselle vettä kiehumaan. Leikkaa tatit pituussuunnassa ½ cm siivuiksi.

Laita paksupohjainen kasari tai kattila liedelle kuumenemaan. Lisää siihen hiukan kirkastettua voita tai gheetä. Kuulota sipulikuutioita hetki ja lisää couscous hyvin sekoittaen. Kaada joukkoon vesi mitaten ja sekoita hyvin. Anna minuutti kiehataan kaiken aikaa sekoittaen. Mausta suolalla makusi ja terveytesi mukaan, laita kansi päälle ja ota syrjään vetäytymään.

Samanaikaisesti olet kuumentanut valurautapannun tateille. Laita pannulle tarpeeksi kirkastettua voita tai gheetä. Anna kuumentua ja lado sienisiivut vierekkäin pannulle. Paista sienet kummaltakin puolelta kauniin ruskeiksi ja mausta lopuksi mustapippurilla myllystä (vähemmän on enemmän!!!) ja suolalla maun ja terveyden mukaan.

HUOMIO! Jos olet kirkastanut voin itse, niin muista, että ainakin suomalainen voi on yleensä suolattua ja näin suolan käyttöä saatetaan joutua hiukan hillitsemään. Gheessä puolestaan ei ole suolaa, joten sekin on hyvä huomioida. Tietysti suomalaisesta voista on saatavilla voimakassuolaista ja vähäsuolaista... Mainitsen tämä nyt tässä, ettei tule sanomista, jos olisikin liian suolaista - Mutta eteenpäin...

Kaada sienet couscouksen päälle. Ota hiukan kuumaa vettä ja huuhtele pannun maut kaataen liemi myöskin sekaan. Nostele esim. kahdella lusikalla kuohkeaksi. Lisää joukkoon hakattua lehtipersiljaa ja tarkista maku.

Nyt sitten vielä nuo rikotut ohrasuurimot. Keitä suurimot väljässä, suolatussa vedessä kypsiksi. Siivilöi, anna valua hyvin, lisää kattilaan ja kaada päälle kuumaa kirkastettua voita hyvin sekoittaen. Kansi päälle ja sienten pitäsi jo paistua. Jatka kuten edellä ja yhdistä sienet ohraan.

Älä kuitenkaan huuhtele ohraa, koska se keventäisi huomattavasti tuota viljaista makua (ellet itse näin halua). Itselleni tuli ensin mieleen karjalainen keittiö, missä käytettiin ohraa, mutta myös ahkerasti sieniä.

Tämä on mainio lihaton pääruoka (ainakin minulle), kun vain käytät runsaasti sieniä ja lisäät couscoucsen määrää. Tuon määrän syän ihan itse pääruokana. Lisukkeena se riittää kahdelle.

Tätä suosittelen hirven, peuran, jäniksen ja naudan sisäfileen lisukkeeksi.

PS. Tämä lähti tänään töihin ruaksi mukaan. Kun tulin kotia, niin olin täysin haltioissani, koska keittiössä leijui vieläkin paistetun voin toffeinen tuoksu sekoitettuna paistettujen herkkutattien tuoksuun...

Hyvää Ruokahalua!


Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Kommentit

FutoMaki
Olin itse aivan myyty... ja halusin lisää, mutta loppui kesken - Tänään tehdään uusi satsi...