Okonomiyaki Hiroshiman tapaan

2 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

1 dl dashilientä ks. linkki
1 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
4 kpl kananmunia
75 g nuudeleita
100 g pavunituja
100 g kiinankaalta
100 g pekonia
ruokaöljyä paistamiseen
1 dl majoneesia
1 dl bonitolastuja
okonomiyakikastike
2 rkl tomaattipyrettä
2 rkl ketsuppia
4.5 rkl worcestershirekastiketta
3 rkl soijakastiketta
1 tl sokeria
2 rkl maissitärkkelystä
1 dl dashilientä ks. linkki

Jaa resepti

Ohje

Kastike

Valmista kastike, jos kaupan versiota ei ole saatavilla. Tässä tapauksessa teollisesti valmistettu on hieman aidomman makuinen.

Sekoita tärkkelys 2 rkl kylmää vettä. Kuumenna muut ainesosat kattilassa kiehuvaksi ja lisää tärkkelys. Hämmennä kunnes kastike vastaa sakeudeltaan ketsuppia. Anna jäähtyä.

Okonomiyaki

Sekoita huoneenlämpöinen dashiliemi jääkylmään veteen. Sekoita joukkoon jauhot. Pilko kaali ja keitä nuudelit kypsäksi. Lisää nuudeleihin 2 rkl kastiketta.

Kuumenna öljyä paistoalustalle tai paistinpannulla. Jos valmistat annoksen japanilaisella suorakaidepannulla, niin joudut tekemään 2 annosta.

Kaada taikina tasaisesti pannulle ympyrän muotoon ja paista molemmin puolin siten, että "lätty" saa hieman väriä. Nosta pieneksi pilkottu kaali ja pavunidut lätyn päälle. Painele kasvikset kiinteästi päälle. Lado kasvisten päälle pekonisiivut tasaisesti ja kiepsauta annos ypäri kahden lastan avulla. Mitä enemmän on täytettä, sitä vaikeampaa kääntäminen on.Jatka hetki paistamista.

Kuumenna toisella pannulla öljyä ja riko munat pannulle, hämmennä munat tasaisesti rikki ja anna paistua hetki. Kaada nuudelit munien päälle ja jatka paistamista. Nosta aikaisempi paistos nuudeli-munapaistoksen päälle.

Sivele okonomiyakin päälle runsaasti kastiketta ja pursota päälle majoneesiraitoja. Ennen tarjoilua ripottele päälle bonitolastuja, ne väreilevät jännästi kuuman annoksen pinnalla.

Vinkki 1:

Jos dashilientä ei ole saatavilla niin korvaa se miedolla kalaliemellä. Älä missään nimessä käytä kalakastiketta (nam pla), tässä ohjeessa se on kuin korvaisi kampasimpukan sillillä

Vinkki 2:

Jos bonitohiutaleita ei ole saatavilla, niin älä korvaa sitä millään, varsinkaan purkkitonnikalalla

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Samankaltaisia reseptejä

  • 4 0 Okonomiyaki
  • 1 1 Okonomiyaki vohveliraudalla
  • 0 0 Pekonipyörykät - Bekonyaki - takoyakit pekonilla
  • 0 0 Okonomiyakikastike
  • 5 0 Okonomiyaki
  • 2 0 Takoyaki - japanilaiset mustekalapallot

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään