Okonomiyaki

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

Okonomiyaki "taikina"
250 ml Jauhoja
150 g yamaimoa/nagaimoa
500 g kaalia
200 ml dashia (tai vettä ja dashi-jauhetta)
4 kananmunaa
1/4 tl leivinjauhetta (vapaaehtoinen)
150 g kalmarin renkaita tai katkarapuja
1/4 tl suolaa tai MSG
1/4 tl sokeria
1 rkl Kevätsipulia
Okonomiyakin päälliset
200 g Porsaan kylkisiivuja (ohuita) tai pekonia
Okonomiyaki kastiketta (esim. Otafuku merkkistä)
Katsuobushia
(Kevätsipulia)
(Aonori merilevää)

Jaa resepti

Ohje

Kyseessä on mahdollisimman autenttinen Japanilainen okonomiyaki resepti. Kaikki ainekset löytyvät kyllä Suomesta, mutta esimerkiksi yamaimon löytäminen voi olla haastavaa. Suosittelen aasialaisista ruokakaupoista etsimistä, sillä sen korvaaminen on hankalaa.

"Taikinan" teko

1. Pilko kaali sopivan kokoiseksi silpuksi (taikinakuvasta näkee mallia), sekä pilko kalmarin renkaat tai katkarapu sopiviksi paloiksi. Pilko myös kevätsipuli pieneksi silpuksi

2. Lisää kaikki "taikinan" ainekset paitsi yamaimo kulhoon. Seuraavaksi raasta yamaimo kulhoon muiden ainesten sekaan. Yamaimosta tulee raastettaessa hyvin limaista ja melkein nestemäistä, tämä on normaalia. Yamaimon tehtävä on sitoa ainekset yhteen. 

3. Lopuksi sekoita kaikki taikinan ainekset kulhossa. Taikinan tulisi näyttää suurin piirtein oheisen kuvan mukaiselta.

Okonomiyakin paisto

4. Lisää pannulle hieman öljyä. Öljyn kuumennettua lisää pannulle kuvan mukaisen okonomiyakin kokoinen määrä taikinaseosta. Tämän jälkeen lisää paistuvan taikinaseoksen päälle kuvan mukaisesti porsaan ohuet kylkisiivut tai pekonia.

5. Paistoksen kypsyttyä paistopuolelta, käännä okonomiyaki ja paista se nyt porsaan kylkisiivupuoli alas päin. Kääntämisessä kannattaa olla varovainen, sillä okonomiyakin rakenne hajoaa suhteellisen helposti varsinkin ennen kypsymistä. Paista kunnes porsaan liha on kypsynyt ja okonomiyaki on kypsynyt kunnolla molemmilta puolilta. 

6. Siirrä okonomiyaki syrjään. Paista taikinaseoksesta useampi annos, niin monta kuin taikinasta riittää. Reseptin määrillä pitäisi tulla n. 4-5 okonomiyakia.

Viimeistely

7. Okonomiyakin paistamisen jälkeen lisää okonomiyakin päälle runsaasti okonomiyaki kastiketta ja levitä se okonomiyakin päälle peittämään koko paistos. Lisää lopuksi päälle vielä katsuobushia, ja kenties esimerkiksi kevätsipulia tai aonoria oman makusi mukaan. Japanilainen majoneesi on myös yleinen päällinen.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään