Lammasfrikadellit à la Malta

Reseptiä katsottu 10 085 kertaa
3 annosta | Valmistusaika 15 - 30 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
250 g jauhettua lampaanlihaa
1 rkl suolattuja kapriksia
2 rkl hakattua lehtipersiljaa
1 iso valkosipulin kynsi
mustapippuria myllystä
1 pieni Sipuli
1-2 rkl Gozolaista oliiviöljyä
riisinalkioöljyä paistamiseen

Ohjeet

Maltalla frikadelli on "Pulpetti" ja lammas"Ħaruf", maltalaisittain reseptin nimi olisi Pulpetti tal - Ħaruf eli tal - vastaa suomen päätettä -sta = Frikadelli lampaasta.

Pidä jauheliha jääkaapissa, kunnes esivalmistelut ovat valmiita. Jauhelihaa ei temperoida!!! Jauhelihan tulee olla ainakin 2 kertaa jauhettua.

Kuori sipuli sekä valkosipuli ja leikkaa hiukan pienemmäksi yleiskoneen leikkuria varten, sekä lisää tarvittava määrä lehtipersiljan lehtiä (ei varsia), kuten kaprikset joukkoon. Monessa pientaloudessa (1 - 3 henkeä) on pieni leikkuri sauvasekoittimen yhteydessä, joten palat tietysti suhteutettuna leikkuriin. Halutessa voi kaiken hakata veitsellä hienoksi silpuksi.

HX: Lehtipersiljan varret voi hyvin pakastaa ja käyttää myöhemmin liha - ja kasvislienten keittämiseen.

Lisää seos oliiviöljyn kanssa jauhelihaan ja sekoita hyvin yhteen. Suosittelen sekoittamaan ainekset yhteen taikinakaapimella (ei nuolijalla). Näin rasva pysyy takinassa, ei käsissä ja taikina ei lämpene liikaa. Mekaaninen / koneellinen sekoitus kohtuudella on hyvä isoille määrille, mutta ei alle 1 kg jauhelihataikinalle. Mausta pippurilla maun mukaan.

Jos kaprikset eivät ole maltalaisia suolattuja, niin joudut mahdollisesti lisäämää suolaa makusi ja terveytesi mukaan.

.Jaa taikina 3 osaan, kostuta kätesi kylmällä vedellä ja muotoile pihvit. Kuumenna kontaktigrilli ja paista koosta ja paksuudesta riippuen kypsäksi.

Jos ei löydy kontaktigrilliä, niin vaihtoehtona toimii Kahden Pannun - systeemi.

Leikkaa leivinpaperista ylemmän (paino-) pannun ulkopohjan kokoinen pala. Kuumenna varsinainen pannu ja sipaise öljyllä. Laita pihvit pannulle, leivinpaperi päälle ja sitten "painopannu" päälle. Anna paistua 3 - 4 minuuttia ja käännä pihvit toistaen painon asettaminen. Paista tasaisella keskilämmöllä.

Tarjoile esim. Pita - leivän, salaatin, tomaatin ja maustamattoman, turkkilaisen jugurtin kanssa.

Hyvää ruokahalua!


Kommentit

FutoMaki
Helppoa ja maukasta vaikka lounaaksi....

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.