17 194
17 194

Jouluinen piparikuusi

1 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

500 g Valmista piparkakkutaikinaa (per kuusi)
1 tuubi sokerikuorrutetta
Erikokoisia nonparelleja
6-8 Erikokoista tähti-piparkakkumuottia

Jaa resepti

Ohje

1.Jollei sinulta löydy valmiita tähti-piparkakkumuotteja, piirrä ne leivinpaperiin ( Isoin tähti saa olla n. kämmenen kokoinen.) ja ala siitä piirtämään pienempiä, mielesi mukaan. Taikinasta pipareita tehdessäsi, muista, että joka kokoa kannattaa varata 3-2 kappaletta, jotta kuusesta tulee koreampi. Lopputaikinasta pullonkorkkia käyttäen muottina voit tehdä välikappaleita isoimpien tähtien väliin(n.10kpl), jotta kuusi pysyy pystyssä ja jopa suorassa.

Toinen vaihtoehto on tehdä jokaiseen pipariin pieni reikä keskellä ja viimeiseksi ripustaa kaikki piparit puukeppiin, joka on kiinni pienessä laudanpalasessa/ levyssä. Tuolloin saat kuusesta vieläkin tukevamman.

2.Kun kaikki piparit on tehty ja ne on jäähtynyt, voit koristella ne mielesi mukaan. Erilaisilla kuvioilla sokerikuorrutteella ja nonparelleilla.

3.Kun piparit on koristeltuja ja kuivunut rauhassa, voit aloittaa kokoomisen. Alimmaisen tähden päälle voit kiinnittää sokerikuorrutuksen avulla kolme välikappaletta ja siihen päälle seuraavan tähden ja kahteen seuraavaan väliin kaksi välikappaletta limittäin. Muutamaan seuraavaan väliin voit laittaa vain yhden välikappaleen ja viimeisemmät pienemmät tähdet voi kinnittää ilman välikappaleita toisiinsa.

4.Kun kuuset ovat valmiita, pystyssä ja kuivuneita, niin itse vuorasin pyöreän pahvin palasen foliolla ja laitoin sen kuusen alle, jonka paketoin vielä sellofaaniin.

Oikein kiva joulutuliainen sukulaisille ja kavereille!

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 5 Jouluinen suklaakakku
  • 7 5 Jouluinen suklaakakku
  • 6 10 Jouluinen puolukkakakku
  • 1 4 Jouluinen tofukinkku
  • 1 2 Joulupiparkakut. piparit joulu
  • 79 20 Jouluinen TiikeriKakku

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään