Kirsikka-juustokakku

Reseptiä katsottu 10 033 kertaa
8 annosta

Raaka-aineet

Ostoslistalle
350 g digestivekeksejä
100 g voisulaa
200 g kirsikkahilloa
600 g pehmeää, maustamatonta tuorejuustoa (philadelphia)
dl sokeria
4 kpl munaa
n.10 tippaa karvasmanteliuutetta
400 g kirsikoita (myös kivettomat säilykekirsikat käy)
2 dl Punaherukkahyytelöä
TAI
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria

Ohjeet

1. Murusta keksit ja sekoita ne voisulaan. Painele keksimurska irtoreunavuoan, ø noin 23cm pohjalle. Laita viileään noin puoleksi tunniksi. Levitä kirsikkahillo kakkupohjalle.

2. Säädä uuni 150°C. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen. Mausta karvasmantelilla.

3. Levitä täyte kakkupohjalle. Paista uunissa 45-50 minuuttia, kunnes täyte on reunoista kiinteää, mutta keskeltä vielä pehmeää. Säädä uuni pois päältä, jätä luukku raolleen ja anna kakun tekeytyä uunissa vielä noin 1 tunti.

4. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä. Laita viileään. Poista kirsikoista kivet. Sulata punaherukkahyytelö. Sekoita kirsikat ja hyytelö kulhossa, anna jäähtyä hetki. Levitä kirsikat kakun päälle ja laita viileään vielä noin puoleksi tunniksi.

TAI jos punaherukkahyytelöa ei löytyy, lado kirsikat kakun päälle. Kiehauta kattilassa 2 dl vettä ja lisää siihen 1 dl hyytelösokeria koko aja sekoittaen. Kun liemi kiehahtaa uudelleen, nosta kattile liedeltä ja anna jäähtyä pari minuuttia. Levitä liemi lusikalla marjojen päälle.


Kommentit

< script type = "text/javascript" > $('[data-action="showmessage"]').on('click', function (event) { event.preventDefault(); $.roheanotify({ type: 'error', message: $(this).attr('data-message') }); }); < /script>