90 377
90 377

Mussaka

4 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

2 munakoisoa
400 g naudanpaistijauhelihaa
1 iso Sipuli
muskottia
suolaa, mustapippuria
hiukan sokeria
3 tl Oreganoa
500 g tomaattimurskaa
1 dl valkoviiniä
n. 3 rkl korppujauhoja
reilusti juustoraastetta (n, 200 g juustopala)
Valkokastike:
n.50 g voita
5 rkl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
3 pientä munaa
suolaa, valkopippuria

Jaa resepti

Ohje

Kuori munakoisot. Leikkaa ne noin sentin - puolentoista paksuisiksi viipaleiksi poikittain. (Sirottele suolaa viipaleille ja jätä ne itkemään. tämän vaiheen voi jättää pois! Ajattelin ensin paistaa viipaleet, mutta tulin toisiin ajatuksiin!)

Silppua sipuli. Laita jauheliha pannulle ja murusta se, lisää sipulisilppu pehmenemään. Mausta huolellisesti suolalla, mustapippurilla ja ripauksella muskottia. Lisää tomaattimurska ja valkoviini. Hauduttele kunnes neste haihtuu pois. Lisää oregano ja hiukan sokeria ja sekoita korppujauhoja jotta saat aika kiinteän seoksen. Tarkista maku, mausteita saa olla aika mukavasti!

Keitä munakoisoviipaleet pienessä määrässä vettä, sen verran että ne pehmenevät. Älä suotta pyyhi viipaleilta suolaa pois, saat keitinveteen samalla suolaa. Valuta viipaleet ja puristele kevyesti ylimääräistä vettä pois.

Sulata voi ja sekoita siihen vehnäjauhot, älä ruskista. Lisää maito. Keitä hetki paksuksi kastikkeeksi. Mausta hyvin pippurilla ja suolalla. Vatkaa hiukan jäähtyneeseen kastikkeeseen munat.

Voitele iso vuoka ja laita munakoisoviipaleet pohjalle vieriviereen. Raasta juusto ja laita kerros viipaleille. Kaada jauhelihaseos päälle ja tasoita. Levitä loput juustoraasteesta jauhelihan päälle ja kaada valkokastike tasaisesti päällimmäiseksi. Paista 180 noin tunti. Anna vetäytyä ainakin vartin verran.

Tähän tuli niin paljon juustoa (vanhaa), että ajattelin keventää ja jätin paistamatta nämä munakoisot, jos paistaa, niin itketetään ne.

Ja kuten tavallista, seuraavana päivänä lämmitettynä tämä oli parhaimmillaan!

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään