Moussaka

30 - 60 min

Raaka-aineet

Jauhelihakastike:
1 Sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
1 rkl RUOKAÖLJYÄ
400 g jauhelihaa, esim. lammas tai nauta
1 tlk tomaattimurskaa
1 laakerinlehti
1 rkl soijakastiketta
mustapippuria, paprikajauh., basilikaa, timjamia, kanelia
Valkokastike:
5-6 dl maitoa (tarvittaessa laktoositon)
n. 4 rkl vehnäjauhoja
2 dl juustoraastetta
ripaus muskottia (ja suolaa)
Lisäksi tarvitaan:
1-2 munakoisoa (vähän koon mukaan) TAI
4-6 perunaa
2-3 rkl RUOKAÖLJYÄ
½ dl korppujauhoja
(1 dl juustoraastetta pinnalle)

Jaa resepti

Ohje

Jauhelihakastike: Kuori ja hienonna sipuli ja valkosip. kynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit. Lisää jauheliha ja ruskista. Sekoita joukkoon tomaattimurska ja mausteet, anna hautua 10-15 min.

Valkokastike: Mittaa jauhot kattilaan ja sekoita maito vispilällä vähitellen mukaan niin vältät paakut. Kuumenna kunnes kastike sakeutuu, sekoita koko ajan. Hauduta n. 5 min välillä sekoittaen. Lisää juustoraaste ja mausta. Tarkista maku molemmista kastikkeista, poista laakerinlehti jauhelihakastikkeesta.

Pese munakoiso ja leikkaa ½ cm viipaleiksi (tai pese, kuori ja viipaloi perunat). Pehmitä ja ruskista munakoiso pienissä erissä tilkassa öljyä pannulla.

Laita (öljyllä) voidellun vuoan pohjalle munakoisoviipaleita, ripottele päälle vähän korppujauhoja. Levitä viipaleiden päälle jauhelihakastiketta ja valkokastiketta. Toista kerroksia tarvittava määrä. Lado päällimmäiseksi munakoisoviipaleita ja ripottele pinnalle juustoraastetta (tai kaada loput valkokastikkeesta, ja vähän korppujauhoja pintaan).

Kypsennä noin 200 asteessa uunin alatasossa 30-40 min (vähän ehkä suuntaa-antava, voi ottaa kauemminkin). Ruoka on parhaimmillaan, jos annat sen vetäytyä n. 10 min uunista pois ottamisen jälkeen.

Voit siis käyttää munakoison tilalla perunaa tai korvata vain osan munakoisosta perunalla (ja silloinhan se ei tietenkään ole ihan "aitoa" moussakaa.. :D). Pelkkää perunaa käyttäessä kypsennysaika on pidempi. Molempi parempi!

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

peltipurkki
Muistakaa sitten oikeat välineet! Siis että jos kattila/pannu on pinnoitettu niin silloin käytetään vain puu- tai muovivälineitä niin säilyy pinnoite kunnossa! ja se kaneli kyllä kannattaa laittaa, omasta mielestä ainakin tuo sopivasti ulottuvuutta :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään