4 343
4 343

Piian paistetut rapeat silakat

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

1 kg kokonaisia silakoita
1 dl ruisjauhoja, ei karkeita, ei puolikarkeita
1 tl suolaa, kukkurallinen
voita paistamiseen reilusti
joskus ripauttelen sitruunapippuriakin pintoihin

Jaa resepti

Ohje

Silakan perkaan siten, että otan kiinni uintievistä, jotka ovat pään alapuolella, irroitan ne pienellä nykäyksellä. Samalla taitan oikealla kädellä pään pois, vasemmalla kädellä, etusormilla hieman takaapäin puristaen autan suolen pois ja oikean käden etusormilla vedän suolta pois.

En siis missään tapauksessa "avaa" silakkaa. Vain pää, kidukset ja suoli on saatava pois. Silakat huuhdon oikein kylmällä vedellä.

Käytän ruisjauhoja, en laita vehnäjauhoja mukaan. Noin 1 tl kukkurainen lusikka suolaa. Sekoitan huolellisesti suolan jauhoihin. Kalan jauhotan joko muovipussissa ravistaen tai yksittäin huolellisesti joka osaltaan jauhoissa käännellen. Pyrstön on tultava myös jauhotetuksi.

Paistan teflonpannulla voita runsaasti käyttäen. Aluksi laitan levyn kuumaksi ja heti kun voi alkaa tiristä laitan noin 9 - korkeintaan 10 silakkaa pannulle. Silakat eivät kosketa toisiaan, pyrstöt reunoihin päin.Heti vähennän lämpöä, levy 4:lle sillä silakat kypsennetään miedolla lämmöllä. Ne saavat tiristä ja sen aikana niitä hieman siirtelen pannussa muutamia kertoja.

Käännän noin 4 minuutin päästä silakat ja paistan toiselta puolelta ehkä hieman enemmän 5 minuuttia. Isommat silakat vaativat 6 minuutin kypsennyksen molemmilta puolilta eli yhteensä siinä 12 minuuttia. Kun silakan selkäosasta rasva "kuplii" on silakka läpi asti kypsä. Silakoista pitää tulla rapeita.

Joskus ripauttelen sitruunapippuriakin pintaan. Kilosta silakoita paistaa 3 pannullista.

Nautin ruisleivän päällä tai perunamuusin kera.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

piia58
Hyvin paistettuja silakoita on ilo syödä, ja edullista kukkarolle.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään