Butter Chicken

8 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

600 g Kanan paistileikettä
1 tl Suolaa
100 g Valion voita (1,4 %)
250 g Sipulia
7 tl Spice Upin inkivääritahnaa
7 Valkosipulinkynttä
4 tl Garam masalaa
2 tl Juustokuminaa
2 tl Jauhettua korianteria
2 tl Paprikajauhetta
1 tl Cayennepippuria
1200 g Mutti Polpaa
2 tl Suolaa
3 tl Sokeria
3,3 dl Valion kuohukermaa
Sitruunan mehu
Riisi
9 dl Basmatiriisiä
15 dl Vettä
2 tl Suolaa

Jaa resepti

Ohje

Ota kana huoneenlämpöön ja valmista se puolen tunnin päästä. Hienonna sillä välin sipuli. Paista proteiini kolmessa erässä ja ota pintoihin väriä täydellä teholla. Suolaa matkan varrella ja jätä keskeltä raa'aksi. Aseta leikkeet sivuun ja leikkaa ne neljään osaan. 

Kuullota sipulia voissa keskilämmöllä niin kauan, että se pehmenee ja ottaa hieman väriä. Sinä aikana ehdit hienontaa valkosipulinkynnet ja sekoittaa kuivamausteet tasaiseksi. 

Kun sipuli on valmis, lusikoi inkivääritahna joukkoon. Sekoita ja odota minuutti. Laske lämpö 1/3:een ja lisää kuivamausteet sekä valkosipuli. Sekoita tasaiseksi, niille riittää minuutti. 

Valkosipuli ja mausteet ovat heränneet - kaada tomaattimurskat joukkoon. Mausta suolalla ja sokerilla. Sekoita tasaiseksi. Upota kanapalat rasvoineen soosiin. Levy täysille. Kun kuplii, laske 1/6:een ja hauduta kannen alla tunnin ajan. Sekoita puolivälissä.

Tunti on kulunut - lorauta kuohukerma mukaan. Sekoita tasaiseksi. Kiehauta kastike vielä kertaalleen ja aseta sivuun. Tarjoile basmatiriisin kanssa. 

Viimeistele annokset sitruunalohkon mehulla. Sitruunamehun voi toki puristaa valmiiksi juuri ennen kerman lisäämistä ja sekoittaa kastikkeen joukkoon sen jälkeen, kun olet siirtänyt sen pois lämmöltä. Kumpikin tyyli toimii. Tavallisesta sitruunasta irtoaa 0,7 dl mehua.

Tämä uusin resepti ei vastaa ollenkaan nykyistä kuvaa, mutta siihen tulee muutos - seuraavalla kokkauskerralla otan kuvia. Reseptejä on kuitenkin niin paljon ja lisäksi uusia on koko ajan kiikarissa, joten liian harvoin tulee tätäkin herkkua tehtyä.

Miksi käytän tässä paistileikettä? Koska se on kanan mehevintä ja maukkainta osaa. Siihen päälle vielä suotuisa kilohinta. Ihmettelen, miten ihmeessä se ei ole suositumpaa Suomessa. Suurin osa suomalaisista ei ymmärrä hyvän päälle. 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Ruokanero
Kokeile ihmeessä ja kerro mitä tykkäsit. Maustemäärä on itselleni sopiva - vähä reilumpi ku monis suomalaisohjeis, mut ei kuitenkaa niin mausteinen ku monet aidot ohjeet. Kastike on sellaisenaan vähän suolainen (suola noin 1.25%), mutta riisin ja naan-leivän vähäsuolaisuus (reilusti alle 1%) tasoittaa kokonaisuuden sopivaksi. En tajuu miks suomalaiset ei syö useammin tätä ruokaa, todella herkullista!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään