Vihreä Parsa Hollandaise

Reseptiä katsottu 70 296 kertaa
2 annosta | Valmistusaika 15 - 30 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
1 nippu vihreää parsaa
2 tl suolaa keitinveteen
liraus sitruunamehua
Hollandaise:
3 keltuaista
3 rkl kuivaa valkoviiniä
1+1 rkl sitruunamehua
150 g voita
½ tl suolaa
( 4 siivua ilmakuivattua kinkkua)

Ohjeet

Nämä parsat olivat hyvin tuoreita ja aika ohuita, ei tarvinnut edes kuoria, jos tarvii, kuori ohuelti noin puolestavälistä vartta alaspäin. Ota parsa käteen ja taita varren loppupäätä varovasti, varsi napsahtaa helposti poikki oikeasta kohdasta jossa poistettava kuivaosa alkaa. Keitä parsa laakeassa kattilassa lappeellaan suolalla ja sitruunamehulla maustetussa vedessä, vettä sen verran että parsat peittyy tai parsakattilassa jolloin vettä vain nuppuihin saakka. Laita molemmat, parsan keittovesi ja kastikkeen haudutusvesi yhtäaikaa kuumenemaan.

Kastike: Erota keltuaiset teräskulhoon tai pienempään kattilaan, vatkaa joukkoon 1 rkl sitruunamehua, viini ja suola. Vesi ei saa kiehua! Laita parsat kiehumaan ja keitä muutama minuutti, kokeile kypsyyttä tikulla, nämä olivat sopivan napaloita 5 minuutissa. Vatkaa munamassaa kunnes se saostuu ja vaalenee, eikä munan maku tunnu. Vatkaa kuutioitu voi seokseen, lisää pikkuhiljaa. Ota astia pois vesihauteesta. Kun voit on lisätty, tarkista maku ja lisää sitruunamehua ruokalusikallisen verran, itse tykkään hyvin sitruunaisesta. Nosta parsat valumaan pyyhkeen päälle, siirrä lautaselle ja kaada kastiketta päälle.

Vähensin voin määrää alkuperäisestä reseptistä, tämän kestää maun kärsimättä, vähempi tuntuu jo maussa.

Kastike on vaikea lämmittää uudestaan, juoksettuu helposti.

Parsakattila on korkea, kapeahko kattila, jossa parsat mahtuvat olemaan pystyssä, en sen paremmin osaa kuvailla. Viiniä ei keitetä muutakuin mitä se hautuu, mutta sitä on niin vähän ettei alkoholi haittaa, antaa vaan hiukan makua ja kyllä tässäkin lämpötilassa prosentit haihtuu jonkinverran.


Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Kommentit

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.