Primavera Parsa

1 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

"Kastike":
Karkeita korppujauhoja
Voita
Extra virgine-oliiviöljyä
Valkosipulia
Persiljaa
Mustapippuria myllystä
"Lisuke":
Perunaa
Parsaa (tässä tapauksessa vihreä)

Jaa resepti

Ohje

Sisiliainen muddica Atturrata oli tavallaan ideana ja yhdistää se sitten piemontilaiseen reseptiin "alla cavour"... Taas sellainen "fusio", mutta pyörittelin asiaa päässä ja hain mielessä makua + rakennetta yhdistettynä, kunnes sain palaset kohdalleen...

 

Tuumasta toimeen... Keitä kananmunat (koko M) lisäten kiehuvaan veteen ja keitä 9 minuuttia. Sen jälkeen heti jääveteen jäähtymään. 

 

Pese ja keitä pienet, uudet perunat suolatussa vedessä. Lisää suola veteen vasta, kun vesi kiehuu, koska aikaisemmin lisättynä se hidastaa veden tuomista kiehumispisteeseen.

 

Laita vesi parsalle kiehumaan ja lisää siihen reseptin antamat aineksen oman maun mukaan.

 

Käsittele parsat, kuten itse haluat. Itse napsautan varret poikki siitä kohtaa, missä napsahtavat luonnollisesti poikki - näin parsani on säikeetöntä varsinkin ohuen parsan kanssa. 

 

Paistinpannu keskilämmölle kuumenemaan. Kuori valkosipulinkynsi ja halkaise lisäten pannulle oliiviöljyn kanssa kuumenemaan - extra virgine on juuri oikein!!! 

 

Korppujauhon tulee olla mahdollisimman rustikaalista (jonka teen itse). Parasta on juureenleivotun kuori - toki muutkin vaaleat leivät käyvät mainiosti - Mitään ei heitetä hukkaan, joka on taloudellisesti tärkeää eli: jos leipä alkaa vanhenemaan, niin tee kuoresta, jos ei liian tumma, karkeaa korppujauhoa. Sisustan voi käyttä leipävanukkaaseen tai vaaleaan korppujauhoon japanilaista Pankoa mukaillen. Oikea jauhanta leikkurissa ja kuivatus - asia valmis.

 

Nyt lisää korppujauhoja pannulle ja paahda hitaasti, sekä käännellen tasaisesti, kunnes ovat rapsakoita ja öljy imeytynyt niihin tasaisesti. Poista valkosipuli pannulta - se on tehnyt tehtävänsä... Lisää lehtipersiljaa, mutta hillitysti, kuten hiukan mustapippuria myllystä. Sekoita hyvin.

 

Murskaa kananmunat haarukalla. Nyt päätät sinä, miten isoa murua haluat. Lisää kananmunat pannulle ja sekoita. 

 

Nyt sitten vain kaikki esille...

 

En suosittele missään tapauksessa kaupan, tavallisia korppujauhoja... Ei löydy kunnon suutuntumaa...

 

En tässä koskaa mittaa aineksia, koska kaikki on kiinni omasta mausta, määrästä, syöjistä, korppujauhojen koostumuksesta... Tätä tehdään isoäitini tapaan silmä- ja hyppystuntumalla...

 

Suolaa ei ainakaan minun tarvinnut lisätä kananmuna-korppujauhoihin... 

 

Hyvin yksinkertainen ja maukas vaihtoehto ianikuisille Hollandais-ja Bernaisekastikkeille tai pelkistetylle, sulatetulle voille... 

 

Hyvää Ruokahalua!

Helsinki 04.06.2023

FutoMaki/FM

 

 

 

 

 

 

 

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 11 9 Vihreä Parsa Hollandaise
  • 1 1 Parsa - tomaattisalaatti
  • 6 3 Spaghetti Primavera
  • 0 0 Parsa pekoni wokki
  • 5 1 Katkarapusalaatti Primavera
  • 8 19 Valkoinen Parsa — Sesongin Kuningatar

Kommentit

FutoMaki
Yksinkertainen ja helppo, jos kaikki korppujauhot ovat oikeat...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään