16 309
16 309

Graavilohi

6 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

lohifile
karkeaa merisuolaa
sitruunapippuria
tillisilppua

Jaa resepti

Ohje

Leikkaa lohifile kahteen palaan. Laita suolaa ja sitruunapippuria sopivankokoisen kulhon pohjalle ja laita lohifile siihen nahka alaspäin. Lisää suola ja sitruunapippuri ja laita toinen fileen puolikas nahkapuoli ylöpäin päällimmäiseksi. Lisää vielä päälle suola ja sitruunapippuri. Laita kalan päälle paino ja anna sen maustua jääkaapissa yön yli. Vielä paremman lopputuksen saat kun laitat kulhon pakastimeen niin pitkään, että siihen alkaa muodostua jäätä, mutta ei jäädy ihan kokonaan. Siirrä pienen pakastuksen jälkeen jääkaappiin. On minulta joskus unohtunut tämä pakastimeen yön yli ja ei sekään ole haitannut. Lopputulos on ikäänkuin jääkellarin lohta.

Huuhtele kalanpalat kylmällä vedellä, kuivaa talouspaperilla ja leikkaa noin 4-6 mm vahvuisiksi siivuiksi. Asettele tillisilpun kera sopivaan astiaan ja anna maustua jääkaapissa vielä hetken. Nauti vaikkapa uusien perunoiden kera.

En laittanut tähän suolan ja sitruunapippureiden määriä, mutta jokainen voi laittaa oman maun mukaan. Itse laitoin reilusti, koska file oli aika paksu ja lopputulos ei silti ollut kovin suolainen.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

maitzo
Virolaiset ystäväämme Ene ja Andres tekivät lohen tähän tapaan ja minusta tämä oli erilaista ja herkullista. Erilaisen tästä teki tillin runsas käyttö ja kalanpalojen paksuus. Suolauksen voi myös tehdä peittämällä kalat vedellä, mutta silloin suolaa pitää olla enemmän.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään