5 291
5 291

Pizza "Luciano"

2 annosta 6 - 12 h

Raaka-aineet

jauhelihaa
Edamjuustoa
sinileimaista emmental juustoa
sipulia
paprikaa
pizzakastiketta tai chilillä maustettua tomaattimurskaa
2 kpl tomaattia
Pohja
3 dl vehnäjauhoja
n 2 dl vettä
1/4 pala hiivaa
1/2 rkl merisuolaa
1/2 rkl sokeria
1 rkl oliiviöljyä

Jaa resepti

Ohje

Paista jauheliha ja sipuli. Mausta seos chilillä tai mistä mausteista pidätkään. Levitä tomaattimurskaa tai pizzakastiketta tasaisesti joka kohtaan.

Lisää päälle runsaasti raastettua edamjuustoa. Vähintään niin paljon, että pohja peittyy.

Lisää paloitellut oliivit. Levitä jauhelihaseos päälle. Viimeiseksi ohuet tomattiviipaleet. Lopuksi paloittele sinileimainen juusto pieniksi kuutioiksi ja ripottele päällimmäiseksi.

Paista erittäin kuumassa uunissa niin kauan, että juustokuutiot sulavat ja ruskistuvat kauniisti.

Murskaa valkosipulia ja anna sen hautua oliiviöjyssä kymmenen minuuttia. Kuuman pizzan päällä tämä antaa viimeisen silauksen.

Pohja

Sekoita hiiva, sokeri, oljy ja suola kädenlämpöiseen veteen. Kaada jauhojen joukkoon ja vaivaa niin kauan, että taikina ei tartu enään kulhon reunoihin. Taikina saa olla mieluummin löysä. Kääri taikina vaikkapa voipaperiin ja anna sen olla jääkaapissa vähintäin kuusi tuntia tai mieluummin seuraavaan päivään. Kohota vielä tunnin verran huoneenlämmössä ja kauli mahdollisimman ohueksi.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

maitzo
Tampereella vaikutti 70-80 luvulla italialainen ravintoloitsija nimeltään Luciano. Hänen pizzansa tekivät minuun suuren vaikutuksen ja yritin vakoilla mikä on hänen salaisuutensa. Sen verran sain selville, että edamjuusto pohjalle ja sinileimainen kuutioksi pilkottuna päällimmäiseksi. Tälläinen jauhelihaversio oli yleisin, mutta mereneläjät olivat myös runsaasti mukana kuvioissa. Erikoisin versio jota maistoin oli sammakonreisipizza. Valitettavasti Luciano menehtyi, mutta pizza on ikuinen.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään