Mummon Lihapullat

Reseptiä katsottu 993 598 kertaa
3 annosta | Valmistusaika 15 - 30 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
400 g jauhelihaa
1 kpl sipuli (pieni)
1 kpl kananmuna
2-3 rkl vehnäjauhoja
1 maustemitta Maustepippuria (jauhettua)
1-2 tl suolaa
1 nokare Voita paistamiseen

Ohjeet

Pilko sipuli mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Laita jauheliha, pilkottusipuli, kananmuna, vehnäjauho ja mausteet sopivaan kulhoon. Sekoita hyvin. (Voit myös esikuullottaa sipulinkuutiot)

Tee massasta pienehköjä palleroita. Kuumenna pannu ja laita siihen nokare voita (HUOM! valurautapannu on aivan ehdoton tähän). Kun voi on saanut hieman väriä lisää lihapullat pannuun ja laske levyn lämpötila noin 3-4 tasolle (jos levyssäsi on 0-6 tasoa, jokatapauksessa ihan täysillä levyä ei kannata käyttää). Paista tarvittaessa useammassa erässä.

Paista pullat kypsiksi ja pinta saa saada väriä. Tarkista vaikka yhdestä pullasta onko se läpiasti kypsä, eli että se ei enää punerra sisältä.

Tarjoa lihapullat ruskeassa kastikkeessa perunoiden kanssa, tai sellaisenaan perunamuusin ja puolukkahillon kanssa. Tietysti raikas salaati mukaan.

 


Kommentit

Latwis81
Nämä ovat oikeasti mummon lihapullia. Mummoni teki juuri tällä reseptillä maailman parhaita lihapullia. Salaisuus on mausteissa: maustepippuri, suola ja sipuli ei mitään muuta!