Maksalaatikko-pinaatti -curry

2 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

200 g Maksalaatikkoa
150 g Pakastepinaattia
100 g Leipäjuustoa
1 dl Ruokakermaa
1 pieni Sipuli
1 rkl Voita
2 kpl Valkosipulinkynsiä
3 rkl Tomaattipyreetä
2 tl Garam Masala -mausteseosta
0.5 tl Kurkumaa
Inkivääriä
Chiliä oman maun mukaan
Riisilisuke rusinoilla ja pähkinöillä
1 rkl Voita
25 g Rusinoita
50 g Cashew pähkinöitä
Pieni määrä sipulia
1.5 dl Riisiä
3 dl Vettä
Suolaa

Jaa resepti

Ohje

Intialaisessa ruuassa tulee olla paljon mausteita. Tässä reseptissä on käytetty Garam Masala -mausteseosta mutta sen voi korvata erillisillä mausteillakin helposti. Tärkeää on käyttää juustokuminaa, korianteria, kurkumaa, inkivääriä ja chiliä, joista ensimmäiset löytyvätkin jo tuosta mausteseoksesta. Kuivat mausteet voi mittailla erilliseen astiaan jo valmiiksi. Inkivääri ja chili ovat tuoreena parempia mutta kuivattukin käy.

Riisi rusinoilla sopii hyvin maksalaatikkocurryn kanssa mutta lisukkeena voi käyttää myös muunlaista riisiä, tai vaikka maksalaatikkoa. Riisiin voi lisätä pienen määrän sipulia, jonka voi ottaa erilleen curryyn käytettävästä sipulista.

Työvaiheet:

  1. Mittaa kuivat mausteet yhteen astiaan ja sekoita. Pilko tarvittaessa sopiva määrä chiliä ja inkivääriä. Pilko sipuli ja valkosipulit pieneksi. Kuutioi leipäjuusto.
  2. Laita kaksi paistinpannua liedelle keskilämmölle ja molempiin noin ruokalusikallinen voita. Pannun ei pitäisi missään vaiheessa olla niin kuuma että voi ruskistuu. Ensimmäisellä pannulla valmistuu curry ja toisella riisi.
  3. Ensimmäiselle, eli curry pannulle, lisää pilkottu sipuli. Toiselle pannulle rusinat ja pähkinät. Sekoittele molempia pannuja hetken aikaa jotta sipulit ja pähkinät saavat hieman väriä.
  4. Lisää currypannulle sipulin sekaan kuivat mausteet ja inkivääri ja chili. Toiselle pannulle rusinoiden ja pähkinöiden sekaan sipulia. Pyörittele aineita lastalla muutama minuutti.
  5. Lisää curryyn valkosipulimurska ja kohta perään tomaattipyree. Lisää toiselle pannulle rusinoiden ja pähkinöiden sekaan kuivat riisit. Pyörittele lastalla jälleen pari minuuttia jotta mausteet sekoittuvat tomaattiin, ja voi riisiin.
  6. Lisää pakastepinaatti curryyn ja vesi riisiin. Lisää vettä riisipaketin ohjeen mukaan, ja myös pieni määrä suolaa.
  7. Kun pakastepinaatti on sulanut pannulle niin lisää sen jälkeen mukaan kerma ja maksalaatikko. Sekoita ja pienennä lämpötilaa. Curry saa nyt hautua matalalla lämmöllä siihen asti että riisi on kypsää.
  8. Sekoita riisiä ajoittain kunnes riiisi on kypsää eli noin 10 minuutin ajan. Tarkista keittoaika riisipaketista. Lisää vettä jos riisin keitinvesi haihtuu liiaksi.
  9. Lisää curryyn viimeisenä kuutioitu leipäjuusto ja anna juuston lämmetä. Lisää tarvittaessa 0.5 - 1 dl vettä jos curry on liian sakeaa.
  10. Tarjoile esimerkiksi tuoreen korianterin tai persiljan kera. Ja curryn kanssa sopii hyvin naanleipä tai ruisleipä.

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 2 Mutter Paneer cashwella
  • 31 1 Butter chicken juuri kuin ravintolassa
  • 4 2 Intialaista kanaa kermaisessa tomaattikastikkeessa
  • 2 1 Palak paneer
  • 2 0 Shahi paneer (kesäinen Suomi-twist)
  • 2 0 Butter chicken

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään