313 753
313 753

Mehevä tonnikalalasagne

8 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

tomaattinen tonnikalakastike
2 prk tonnikalapaloja öljyssä
1 prk tomaattimurskaa
250 g tuoreita herkkusieniä (tai 1 tölkki valmiiksi viipaloituja)
1 rkl tomaattipyrettä
2 kpl valkosipulin kynsiä
1 kpl sipuli
½ nippua tilliä
2 dl ruokakermaa
suolaa
mustapippuria
sitruunapippuria
juustokastike
50 g voita
50 g vehnäjauhoja
1 litra kevyt- tai täysmaitoa
2 dl juustoraastetta (esim. emmental)
suolaa
valkopippuria
vajaa paketillinen täysjyvälasagnelevyjä

Jaa resepti

Ohje

Tomaattinen tonnikalakastike: Kuori ja silppua sipuli pieneksi Kuullota sipuli öljyssä ja lisää viipaloidut (tai valutetut) herkkusienet.  Pyörittelee pari minuuttia ja lisää pienennetyt valkosipulit, tomaattipyre ja -murska. Anna kiehua kymmenisen minuuttia ja lisää sen jälkeen tonnikalat öljyineen ja kerma.  Mausta makusi mukaan (voit lisätä ripauksen sokeria jos sitä tuntuu tomaatti vaativan) ja lisää tilli lopuksi.

 Juustokastike:

Valmista juustokastike sulattamalla voi ja lisää jauhot, pyörittele jauhoja hetken aikaa mutta varmista ettei jauhot pääse ruskistumaan.  Ota kattila liedeltä ja lisää kylmä maito kokoajan vispilällä sekoittaen jotta jauhot eivät paakkunnu.  Kun olet lisännyt maidon laita kattila takaisin liedelle ja täysille ja sekoita niin kauan että kastike saostuu ja kiehuu ja anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä 15 minuuttia välillä sekoitellen. Mausta makusi mukaan ja lisää lopuksi juustoraaste. 

 

Kun kastikkeet ovat valmiit laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.  Kokoa lasagne laittamalla uunivuuan pohjalle ensin tonnikalakastiketta.  Laita kerros lasagnelevyjä. Seuraavaksi lisää juustokastike, sitten tonnikalakastike ja taas kerros lasagnelevyjä. Lasagnesta tulee mehevä kun laitat väleihin reilusti kastikkeita.  Jatka kunnes kastikkeet ovat loppuneet ja lopuksi tulee tietenkin paksu kerros juustokastiketta ja halutessasi vielä juustoraastetta. Laita lasagne uuniin n. tunniksi. Anna lasagnen vetäytyä puolisen tuntia (jos maltat, mutta maksaa vaivan!) ennen tarjoilua. Nauti hyvässä seurassa. Ja lasagne maistuu seuraavana päivänä, jos mahdollsita, vielä paremmalta. Tonnikalalasagnen voi myös pakastaa.

Samankaltaisia reseptejä

  • 14 2 Tonnikalapasta
  • 4 6 Mehevä pizza (iskander)
  • 22 14 Mehevä tonnikalakiusaus
  • 4 2 Mehevä sieni-sinihomejuusto-broileripiirakka
  • 2 0 Pinaatti-tonnikalalalasagne
  • 51 16 Mehevä jauheliha-spagettivuoka

Kommentit

yenna
Mehevä ja maukas, koko meidän perheen suosikkiruoka! Periaatteella että juustokastiketta ei voi koskaan olla lasagnessa liikaa :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään