Butter chicken juuri kuin ravintolassa

30 - 60 min

Raaka-aineet

1 Kokonainen Valkosipuli
2 Kokonaista Sipulia
100 Grammaa Cashew pähkinöitä
600 Grammaa Kananrintaa
Yksi Purkillinen Paksua kermaa
200 Grammaa Voita osissa
Kaksi Purkillista Tomaattimurskaa (Pirkka)
1-2 rkl Hunajaa
Suolaa Oman maun mukaan
Pippuria Oman maun mukaan
Yksi Chili
2 rkl Currya
2 rkl Paprikajauhetta
4-5 rkl Tandoorimauste
3 rkl Intialaista mausteseosta/garam masala
Tuoretta korianteria oman maun mukaan
2 tl Valkosipuli tahnaa
2 tl Inkivääri tahnaa
2-3 dl Turkkilainen jugurtti
2 tl Sokeria
2 rkl Chilijauhetta
Puolikas Sitruuna
Pitkäjyväistä riisiä oman tarpeen mukaan

Jaa resepti

Ohje

Ensiksi viipaloi sipulit, valkosipulit ja laita ne tehosekoittimeen. Sitten laita sipulien sekaan cashew pähkinät, inkivääri tahna, tomaattimurska ja chili. Murskaa kaikki yhteen kunnolla ja lisää seokseen sokeria, garam masalaa oman maun mukaan ja tandooria oman maun mukaan (HUOM. mausta sipuli-tomaatti seos nyt OMAN maun mukaan, reseptissä olevat määrät on tarkoitettu myöhemmäksi!). Suosittelen laittamaan myös oman maun mukaan paprikajauhetta, currya, suolaa ja pippuria. Kun olet saanut kaikki yhteen kasaan niin sekoita niitä tehosekoittimessa niin kauan että seos on pehmeän näköistä. 

Kun seos on valmis, laita liesi kuumalle ja anna pannun/haudutuspadan kuumeta hyvin. Kun pannu on kuuma lisää siihen hyvän verran voita ja kaada seos pannulle. Laita liesi pienelle teholle, sellaiselle että seos ei pala pohjaan, mutta se voi muhia siellä paremmaksi. Laita pannun päälle kupu ja anna seoksen muhia. 

Kun seos muhii, ala tekemään marinaadia kanalle eli paloittele kanat ja laita sinne 2-3 dl turkkilaista jugurttia, tandooria ja Garam Masalaa (oman maun mukaan), hunajaa (oman maun mukaan), chilijauhetta, valkosipuli tahnaa ja inkivääri tahnaa (oman maun mukaan). Anna kanan marinoitua 15-30min jääkaapissa ja anna Liedellä olevan kastikkeen muhia sen jälkeen. 

Kun 15-30min on mennyt hae kana jääkaapista ja heitä pannulle kanat ja laita Kunnolla voita sekaan. Paista kanoja hyvällä lämmöllä että ne saavat väriä mutta ei kuitenkaan kypsy kokonaan (Voit myös kypsyttää kokonaan mutta kana murenee kastikkeeseen silloin herkästi). Kun kanat ovat mieleesi heitä ne muhivan kastikkeen joukkoon ja anna kanojen muhia siellä kastikkeen kanssa. 

Kun kanat ja kastike muhivat niin laita sinne kunnollinen köntti voita ja sitruunaa. Anna muhia 10min. Kun kastike on muhinut niin maista sitä ja mausta nyt se reseptin ohjeisilla garam masalalla, tandoorilla, paprikajauheella, hunajalla, suolalla, pippurilla, chilijauheella ja currylla. Jos tuntuu siltä että jotain on liikaa tai liian vähän, muuta reseptiä omanlaiseksesi.

Anna kastikkeen hetki muhia ja muista maistella sitä väliajoin ja sekoittaa. Lisää mausteita jos haluat. Lisää sitten kerma ja köntti voita ja sekoita yhteen. Anna muhia 5min.

Kun kastike on muhinut, maista sitä ja mieti itse tarvitseeko se jotain. Lisää tuoretta korianteria oman maun mukaan ja sekoita. Anna muhia vielä 10min ja laita riisi siinä samalla keittymään kattilaan (laita veteen vain suolaa). Anna riisin ja kastikkeen muhia samaan aikaan ja kun riisi on valmista niin on myös kastikekkin. Voit lisätä korianteria vielä kastikkeen päälle jos haluat. Tämä resepti on enemmän omien makujen mukainen. 

 

Sain ideani tähän ruokaan tästä videosta.

https://youtu.be/a03U45jFxOI

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään