Intialaista kanaa kermaisessa tomaattikastikkeessa

Reseptiä katsottu 8 572 kertaa
4 annosta | Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
500 g maustamattomia kanasuikaleita
1 iso sipuli
500 g tomaattimurskaa
1 prk tomaattipyrettä
2 dl ruokakermaa
2-3 rkl Pirkka vindaloo-currytahnaa
inkivääriä
chilirouhetta tai pieni palko tuoretta punaista chiliä
rusinoita
cashew-pähkinöitä

Ohjeet

Olen etsiskellyt reseptiä tietyntyyppiselle ruualle, joka on ehkä enemmän nepalilaista kuin intialaista keittiötä, vaikka lähellä toisiaan ovatkin. Tämä on oma versioni siitä, yhdisteltynä netistä ja purkinkyljistä luetuista ohjeista.

Reseptissä käytetyn kanan voi korvata lampaanlihalla tai vaikka katkaravuilla, tai niitä voi myös yhdistellä oman maun mukaan! Lampaan kanssa kypsennysaikaa kannattaa varmasti pidentää, jotta lihasta ei jää sitkeää, kun taas (sulatetut) katkaravut kannattaa lisätä kastikkeeseen vasta loppuvaiheessa. Currytahnan ei varmastikaan ole pakko olla Pirkkaa, mutta jos ostat jotain muuta, varmista tarkkaan, että purkissa on intialaista eikä thaimaalaista currya (ovat aivan eri makuisia).

Pilko sipuli aika reilun kokoiseksi silpuksi ja reilu peukalon kokoinen pala inkivääriä hienoksi silpuksi. Jos käytät tuoretta chiliä, puolita palko, kaavi siemenet pois ja silppua pieneksi. Kaada tilkka öljyä kuumalle pannulle ja lisää currytahna ja chili joukkoon. Kypsyttele tahnaa hetken aikaa ja lisää kanasuikaleet pannulle. Kun kanat ovat kypsyneet hetken aikaa, pienennä lämpöä ja kuullota vielä sipuleita kanojen kanssa. Kaada pannulle tomaattimurska, tomaattipyre, pienet kouralliset rusinoita ja pähkinöitä ja anna hautua puolisen tuntia. Kastikkeeseen kannattaa lisätä tilkka vettä, niin siitä ei tule ihan mahdottoman paksua.

Pidempi haudutusaika ei myöskään haittaa tässä vaiheessa yhtään, vaan mielestäni ruuasta tulee jopa parempaa, kun sitä kypsentää yli tunninkin. Maku kannattaa nyt tarkistaa ja tarpeen mukaan voit lisätä chilirouhetta, currytahnaa ja/tai muita reseptin mausteita. Chilirouheen kanssa kannattaa olla varovainen, sillä se on voimakkaampaa kuin tuore chili. Itse käytin rouhetta noin teelusikallisen verran. Kun ruoka on muhinut sopivan ajan pannulla, lisää joukkoon ruokakerma ja inkiväärisilppu ja sekoittele kunnolla. Anna hautua vielä hetken aikaa.

Tarjoile kastiketta riisin ja mahdollisesti naan-leivän kanssa. Riisinä kannattaa käyttää basmati-riisiä, joka sopii parhaiten intialaisen ruoan kaveriksi. Itse lisäsin kuvassa näkyvän riisin (tällä kertaa jasmiiniriisiä, sillä basmatiriisi oli taloudestamme loppu) keitinveteen hieman kurkumaa antamaan makua ja pirteää keltaista väriä.


Kommentit

Kulinaristi

Reseptejä laadukkaista raaka-aineista kokkaavalle ruokaharrastajalle.