Currykanapatongit

5 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

5 Esipaistettua patonkia (750 g)
Kanatäytettä
Punainen paprika (200 g)
Kevätsipulia
Kanatäyte
600 g Kanan paistileikettä
6 tl Meiran curryjauhetta
2 tl Suolaa
200 g Majoneesia (Hellmann’s)
4 Thaichiliä pakastimesta
Limen mehu (0,3 dl)
2 tl Sokeria

Jaa resepti

Ohje

1 tl = 3,33 ml.

Tavallisesti laitan 1,5 tl suolaa 600 g proteiiniin. Tällä kertaa 2 tl on sopiva, sillä jääkaappikylmänä ruoka maistuu miedommalta.

Patongit olivat tulisia, mutta eivät ärsyttävällä tavalla. Tästä on kiittäminen majoneesia ja kananrasvaa, jotka pehmentävät chilin poltetta. Jos haluat mietoa, vaihda chilit rouhittuun mustapippuriin (1 tl). 

Kevätsipulin tilalla voi käyttää punasipulia. Raaka sipuli on liian terävän makuista? Pidä niitä kymmenen minuuttia kylmässä vedessä, niin mausta tulee pehmeämpi. 

Ota leikkeet huoneenlämpöön puoleksi tunniksi. Leikkaa sinä aikana suikaleiksi. Paistileikkeissä on 8 % rasvaa, joten öljyä ei tarvita. 

Kypsensin 600 g kolmessa erässä. Maustoin suolalla ja curryjauheella. Siirsin mehevät suikaleet syvälle lautaselle. 

Tässä vaiheessa otin käyttöön puhtaan veitsen ja leikkuulaudan. Purista mehu talteen limetistä ja hienonna chilit. Sekoita majoneesi mausteineen tasaiseksi isossa rasiassa. Lisää kanat ja uusi sekoitus. Jääkaappiin odottamaan. 

Uuni 225 asteeseen ja patongit pellille leivinarkin päälle. Kahdeksan ja puoli minuuttia keskitasolla. Anna jäähtyä. Sinä aikana leikataan paprika suikaleiksi ja saksitaan reilusti kevätsipulia rasiaan. 

Avasin patongit saksilla ja täytin. Kanaa, paprikaa, kevätsipulia. Käärin folioon, kelmukin käy. Anna maustua jääkaapissa vähintään kahden tunnin ajan. Suosittelen 12 tuntia. 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään