Smoothie bowl

2 annosta Alle 15 min

Raaka-aineet

2 pakastettua banaania
250 g pakastemarjoja (esim. mansikoita ja/tai mustikoita)
2 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl hunajaa (tarvittaessa)
loraus mehua tai maitoa (tarvittaessa)
Lisäksi:
2 rkl kookoshiutaleita
2 rkl granolaa tai mysliä
marjoja

Ohje

Valmista smoothiebowl laittamalla jäiset banaanit, marjat ja jogurtti monitoimikoneen tai tehosekoittimen kulhoon (voit käyttää myös sauvasekoitinta). Maista ja lisää tarvittaessa hunajaa tuomaan smoothieen makeutta. Mikäli koostumus on liian jäykkä, niin voit lisätä joukkoon myös lorauksen mehua, maitoa tai vettä, jotta smoothie notkistuu. Smoothie bowlin koostumuksen tulisi kuitenkin olla lusikoitava eikä juotava.

Kaada smoothie kulhoihin ja ripottele pinnalle koristeeksi esimerkiksi marjoja, hedelmiä, kookoshiutaleita ja granolaa, jotka tuovat smoothie bowliin samalla myös lisää ruokaisuutta.

 

Smoothie bowl - kaunis ja terveellinen trendiherkku

Smoothie bowl on trendikäs herkku, joista näkee upeasti koristeltuja versioita erityisesti sosiaalisessa mediassa. Smoothie bowl on lusikoitavan paksu smoothie, joka tyypillisesti koristellaan kauniisti marjoilla, hedelmillä, granolalla, kookoshiutaleilla, siemenillä ja pähkinöillä. Smoothie bowlin voi käytännössä valmistaa mistä vain pakastetuista marjoista tai hedelmistä ja joukkoon voi lisätä haluamaansa jogurttia. Tässä ohjeessa smoothie bowlin valmistuksessa käytetään banaania, marjoja ja turkkilaista jogurttia riittävän paksun koostumuksen aikaansaamiseksi. Tarvittaessa smoothieta on helppo notkistaa lisäämällä nestettä tai lisätä hunajaa maun mukaan. Voit hyvin korvata marjat haluamillasi hedelmillä tai jogurtin kasvipohjaisella jogurtilla. Smoothie bowl sopii erinomaisesti aamiaiseksi, välipalaksi tai jälkiruoaksi.

Jaa
resepti

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään