Korealaiset nyhtökanaleivät

6 annosta 3 - 6 h

Raaka-aineet

Kana
600 g Kanan paistileikettä
0,5 dl Aroin soijakastiketta (12 %)
0,5 dl Fariinisokeria
0,25 dl Valkoviinietikkaa
3 rkl Gochujang-chilitahnaa
0,5 tl Rouhittua mustapippuria
3 Valkosipulinkynttä
3 tl Spice Upin inkivääritahnaa
Majoneesi
200 g Majoneesia (Hellmann’s)
2 Medium chiliä (40 g)
2 Valkosipulinkynttä
Limen mehu (80 g)
2 tl Sokeria
Lisäksi
Kimchiä
Kevätsipulia
Paahtoleipää

Jaa resepti

Ohje

Jos pitää taukoa reseptien julkaisemisesta, saa vieroitusoireita. 

Käytin valkoviinietikkaa suolattoman ja sokerittoman riisiviinietikan sijasta, koska se on litrahinnaltaan selvästi halvempaa ja helpommin saatavilla. Ruskean sokerin tilalla voi käyttää valkoista versiota, mutta tummalla tulee kauniimpaa. 

Kana huoneenlämpöön. Hienonna valkosipulinkynnet. Tee kastike eli mittaa kaikki mausteet kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Aseta leikkeet uunivuokaan ja valuta soosi tasaisesti niihin. Peitä kunnolla foliolla. Yksi pystysuuntaan, toinen sivuttain. 

Uuni 150 asteeseen. Kun se on lämmennyt, siirrä vuoka keskitasolle. Tee nyt kaalisalaatti jääkaappiin, jos et käytä kimchiä. Laita myös majoneesi maustumaan. Pusersin valkosipulit, vedin chilit pieneksi ja hoidin limen sitruspuristimella. Kun proteiini on kypsynyt kaksi tuntia, vähennä lämpö 120 asteeseen. 

Kolme tuntia kulunut - vuoka uunista. Foliot varovasti pois. Ala heti nyhtämään kahdella haarukalla. Sekoita tasaiseksi, laita foliota päälle ja anna hetken levätä. Kun nyhtökana on jäähtynyt sopivaksi ja imenyt kastiketta itseensä, on se valmista käytettäväksi. 

Paahda leivät (tai burgersämpylät) kevyesti ja aloita kokoaminen. 1 rkl kastiketta sekä kanteen että pohjaan. Nyhtökanaa, kimchiä (tai kaalisalaattia) ja viimeisenä kevätsipulia. Kansi hellästi päälle ja ääntä kohti. Tätä pitää tehdä joku kerta myös patongin väliin. 

Tämä oli muuten ensimmäinen kerta kun söin kimchiä, joten halusin aloittaa pohjalta eli kaupan versiolla. Ihan hyvää, mutta itsetehtynä varmasti parempaa. Tosin niin aikaavievää, että seuraavalla kerralla väännän tähän settiin nopean kaalisalaatin. 

Mitä siihen sitten tulee? 600 g kaalia erittäin ohuina suikaleina (pidä hetki kylmässä vedessä), 60 g medium chiliä ohuina renkaina / suikaleina / hienonnettuna, 4 tl sokeria, 1 tl suolaa, 0,5 dl tuoretta limemehua, 0,25 dl paahdettua seesamiöljyä, hieman mustapippuria myllystä (0,25 tl). Neljäsosan kaalista voi halutessaan korvata porkkanalla. 

Näitä syödessä kannattaa varautua pieneen sotkuun. Kastike on nimittäin limen takia aika ohutta. Myös nyhtökana on vastatehtynä laittoman mehukasta. Suosittelen paksumpaa majoneesia, joten puolita limen ja sokerin määrä. Kannattaa paksuntaa myös kanan kastiketta - 0,5 dl soijakastiketta (12 %) -> 0,25 dl soijakastiketta (12 %) + 0,5 tl suolaa. 

Proteiini oli pehmeää ja mehukasta seuraavinakin päivinä, vaikka käytin niitä mikrossa täydellä teholla. Voi lämmittää myös nopeasti pannulla. Nyhtökanan, majoneesin ja mahdollisen kaalisalaatin voi tehdä jääkaappiin valmiiksi jo edeltävänä iltana. 

Toinen vaihtoehto nyhtökanan kastikkeen vähentämiseen - 0,5 dl soijakastiketta (12 %) -> 0,25 dl Santa Marian kalakastiketta (22 %). Ja koska olen friikki, toimitan sinulle kolmannenkin vaihtoehdon - 0,5 dl soijakastiketta (12 %) -> 0,35 dl Kikkomanin soijakastiketta (16,9 %).

Lisää tulee, pidä pää ylhäällä! Kolmas vaihtoehto kaupan / itsetehdyn kimchin ja nopean kaalisalaatin rinnalle - aasialainen kurkkusalaatti. 

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 1 Korealaiset nyytit uppopaistettuna - Mandu
  • 2 0 Korealaiset lihapullat
  • 1 0 Aasialainen BBQ-nyhtökana
  • 2 0 Korealaiset kanansiivet
  • 2 0 Karibialainen kanakastike
  • 0 0 Korealainen jauhelihapizza

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään