Kinkku-herkkusienipasta

5 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

0,3 dl Öljyä
3 Sipulia (pussi 265 g)
2 tl Sokeria
0,5 tl Suolaa
200 g Herkkusieniä
1 tl Rouhittua mustapippuria
4 rkl Vehnäjauhoja
6 dl Kuumaa vettä
0,5 tl Kuivattua timjamia
6 tl Maillen dijonia
0,25 dl Kikkomanin soijakastiketta (16,9 %)
2 dl Kuohukermaa
350 g Ylikypsä palvikinkkupala (Kotimaista)
Pasta
2,5 l Vettä
4 tl Suolaa
500 g Rummon fusillia

Jaa resepti

Ohje

Viime vuonna rummutin 32 reseptiä, saa nähdä millaiseen liekkiin sytyn tällä kertaa. Rikkooko mieslapsi sadan reseptin rajapyykin ennen vuotta 2024? Todennäköisesti (80 %). Paina profiilitekstini alku mieleen, jos sekaannut näihin resepteihin. Siellä tärkeää asiaa lusikoista. 

Sipulit toki aina kuoritaan, vaikka en ikinä mainitsekaan siitä. Leikkaa ne pituussuunnassa puoliksi, aseta leikkuulautaa vasten ja siivuta puolikkaiksi renkaiksi. Laita sipulit kypsymään keskilämmölle ja mausta heti suolalla ja sokerilla. 

Sillä aikaa hoidetaan sienet ja kinkku. Oma sienirasiani oli peräti 225 g, koska valitsen aina painavimman. Siirrä pehmeä ja hieman väriä ottanut sipuli öljyineen lautaselle.

Paista sieniä kuivalla niin kauan, että nestettä on lähtenyt kunnolla ja ovat ottaneet väriä. Laita sinä aikana vedenkeitin laulamaan ja mittaa jauhot kippoon. 

Kun sienet ovat valmiita, lisää öljyinen sipuliseos pannulle. Mausta mustapippurilla. Heti perään jauhot, joita kypsennetään kolmen minuutin ajan alhaisella keskilämmöllä välillä sekoittaen. 

Kaada desi vettä ja sekoita niin kauan, että se on täysin imeytynyt. Toista veden loppumiseen asti. Vähennä lämpö 1/6:een. Mausta kuivatulla timjamilla, sinapilla sekä soijakastikkeella. Jatka kermalla ja upota kinkkusuikaleet kastikkeeseen. Sekoita tasaiseksi.

Kiehauta. Hauduta soosia puolen tunnin ajan kannen alla miedolla lämmöllä. Aloita vartin kohdalla pastan valmistus. Sekoita kastiketta kymmenen minuutin välein. Kinkun voi lisätä loppusuorallakin. Älä keitä pastaa liian pehmeäksi, vaan jätä siihen suutuntumaa. 

Viimeistele annokset halutessasi vihreällä, joko hienonnetulla persiljalla tai revityllä basilikalla. Raastettua parmesaaniakin voi käyttää (100 g). Jos teet niin, laske soijakastiketta (0,25 dl -> 0,2 dl), jotta suolaisuus pysyy samana. 

Jos dijon-sinapin happo ei riitä, purista annokseen hieman tuoretta sitruunamehua. Kastikkeeseen voi laittaa hienonnettua valkosipulia - kolme kynttä sopiva määrä. Se tarkoittaisi minuutin kypsennystä vehnäjauhon ja veden välissä. 

Sitruunamehun voi lisätä aiemminkin eli sekoittaa kastikkeen joukkoon juuri ennen annostelua, sen jälkeen kun olet siirtänyt sen pois lämmöltä. Tavallisesti laittaisin tähän määrään 0,5 dl tuoretta sitruunamehua, mutta nyt kun etikkaista sinappia on mukana, kuulostaa 0,3 dl sopivalta. 0,3 dl = puolikas sitruuna. Suosin jälkimmäistä tyyliä, jotta syöjien ei tarvitsisi kikkailla lohkoilla. 

Seuraavalla kerralla otan kaikki neljä mukaan. 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään