Ruskea kastike

5 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

400 g Sika-nautajauhelihaa
2 Sipulia (270 g)
1,5 tl Suolaa
1 tl Sokeria
1 tl Paprikajauhetta
0,5 tl Rouhittua mustapippuria
0,5 tl Cayennepippuria
0,5 tl La Chinatan savupaprikajauhetta
5 rkl Vehnäjauhoja
8 dl Keitettyä vettä
0,25 dl Soijakastiketta (16,9 %)
1 rkl Worcesterkastiketta
2 rkl Ketsuppia
Pasta
2,5 l Vettä
4 tl Suolaa
500 g Rummon spaghettia

Jaa resepti

Ohje

Ruskea kastike saattaa kuulostaa tylsältä, mutta pienellä panostuksella tästäkin saadaan oikein maistuvaa.

Laitoin sipulimääräksi 270 g, vaikka pussini painoi 290 g - jouduin nimittäin ottamaan uloimpia kerroksia pois tavallista enemmän. 1 rkl = 10 ml, 1 tl = 3,33 ml. 

Jauheliha huoneenlämpöön, paista se puolen tunnin päästä. Ennen sitä hienonnetaan sipulit ja sekoitetaan punainen mausteseos tasaiseksi (paprika, mustapippuri, cayenne, savupaprika). Mittaa jauhot omaan kippoon.

Paista proteiini. Sipuli, sokeri ja suola lisätään ajoissa. Suola ja sokeri nopeuttavat sipulin kypsymistä. Mausteseos pannulle pari kolme minuuttia ennen jauhoja. Laita vedenkeitin laulamaan. 

Kypsensin jauhoja 7,5 minuuttia alhaisella keskilämmöllä, välillä sekoittaen. Älä takerru aikoihin, vaan keskity väriin. Kun se on vähintään vaaleanruskeaa ja korkeintaan ruskeaa, lisätään kuuma vesi. 

Se lisätään siis pienissä erissä, desi kerrallaan. Sekoita niin kauan, että jauhot ovat imeneet desin vettä. Lisää uusi erä ja sekoita jälleen kuiviin. Toista loppuun asti. Mausta soijalla, worcesterilla ja ketsupilla. 

Kiehauta kastike, laske miedolle lämmölle, laita kansi päälle. Haudutin 35 minuutin ajan. Sekoitin puolivälissä. Vettä keittimeen 20 minuutin kohdalla. Kun 25 minuuttia on kellossa, laitetaan pasta tulille. 

Älä päästä sitä liian pehmeäksi - mikään ei ole kauheampaa kuin ylikypsä pasta. Jätä siihen suutuntumaa. Esimerkiksi ystäväni sisko keittää pastan aina mössöksi asti. Voiko se olla niin vaikeaa?

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Ruskea kastike (tonnikalalla)
  • 4 0 Ruskea kastike
  • 35 0 Ruskea makaronilaatikko 2.12.2018
  • 77 20 Ruskea kastike (18.3.07)
  • 2 1 Ruskea kastike toisella tapaa.
  • 1 1 Ruskea kastike 2

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään