Chipotle-kanapasta uunissa

6 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

Kastike
1 rkl Öljyä
400 g Kanan jauhelihaa
5 Sipulia (280 g pussi)
1,5 tl Sokeria
1,5 tl Suolaa
4,5 tl Paprikajauhetta
1,5 tl Rouhittua mustapippuria
4 Valkosipulinkynttä
1 kg Paseerattua tomaattia
Loput chipotle-tölkistä
3,5 dl Vettä
4 dl Kuohukermaa
1 tl Suolaa
Hiilari
500 g Rummon fusillia

Jaa resepti

Ohje

1 rkl = 10 ml, 1 tl = 3,33 ml. 

Tästä tuli selvästi odotettua tulisempaa. Jotenkin kuvittelin, että 4 dl kuohukermaa pehmentäisi pastan mediumiin. Olin väärässä, aliarvioin savuchilin.

Se ei ollut ainoa virhe - hiilari oli aavistuksen liian pehmeää omaan makuun. Olisi siis pitänyt laittaa 0,5 dl vähemmän vettä ja ottaa ruoka 40 minuutin kohdalla pois uunista. 

Vaikka epäonnistuin, oli pasta silti herkullista alusta loppuun. Tulisuus oli selkeä, mutta ei häiritsevä. Tomaattisten ruokien maku on yleensä parempi toisena päivänä, niin kävi tälläkin kertaa.

Käytin alkuosan chipotle-tölkistä salsaan. En omista keittiövaakaa, mutta tuossa näytti olevan 2/3 jäljellä - eli noin 150 g meni tähän reseptiin. Savuchilin suola 2,9 %.

Olet varmaan huomannut, että laitan pastaan lähes aina sitruunaa - nyt kuitenkin jätin pois, sillä arvioin chipotlen viinietikan ja tomaatin riittävän hapoksi. Osuin oikeaan. 

Ota jauheliha huoneenlämpöön. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Yhdistä chipotle ja vesi blenderissä, soseuta tasaiseksi. Mittaa suola ja sokeri omaan kippoon, paprikajauhe ja mustapippuri omaan. 

Kun puoli tuntia on kulunut, paista kana. Sipuli, sokeri ja suola lisätään ajoissa. Paprikalle ja pippurille riittää kolme minuuttia. Hienonnettu valkosipuli viimeiseksi minuutiksi. 

Kaada joukkoon paseerattu tomaatti, savuchilikastike ja kuohukerma. Mausta suolalla ja sekoita tasaiseksi. Kiehauta, lämpö nolliin, siirrä sivuun. 

Uuni 175 asteeseen. Kun se on halutussa lämpötilassa, valutetaan pasta ja kanakastike vuokaan. Sekoita tasaiseksi ja vie uunin alatasolle. 

Pidin 45 minuuttia. Anna levätä 10-15 minuutin ajan. 

Jos siis kermaisen tulinen ja pehmeän savuinen pasta kiinnostaa, tee tätä. Suosittelen vesimääräksi 3 dl ja kypsennysajaksi 40 minuuttia. Tämäkin resepti valmistuu edulliseen hintaan. 

Jos pasta-annoksesi on liian tulinen / suolainen / makea / rasvainen, purista päälle hieman sitruunamehua ja sekoita tasaiseksi. Kun halutaan korjata pieniä virheitä, on sitruunalohko vastaus lähes kaikkeen.

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 1 Kinkku-herkkusienipasta
  • 2 0 Aurajuusto-riisivuoka
  • 1 0 Jerk-kanapasta
  • 1 0 Tonnikalapasta
  • 3 0 Energinen savulohipasta
  • 2 1 Aglio e olio tonnikalalla

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään