Jerk-kanapasta

5 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

Kastike
50 g Valion voita (1,4 %)
100 g Sipuli
250 g Punainen paprika
1 tl Sokeria
Ripaus suolaa (1/8 tl)
1 rkl Öljyä
400 g Kanan jauhelihaa
6 tl Jerk-maustetta
1 tl Suolaa
3 Valkosipulinkynttä
2 dl Kuohukermaa
1 dl Pastan keitinvettä
0,6 dl Tuoretta sitruunamehua
Pasta
2,5 l Vettä
4 tl Suolaa
500 g Rummon fusillia
Viimeistely
100 g Parmigianoa (1,6 %)
Ruukku lehtipersiljaa
Jerk-mauste
2 tl Paprikajauhetta
1 tl Cayennepippuria
1 tl Sipulijauhetta
0,5 tl Rouhittua mustapippuria
0,5 tl Jauhettua maustepippuria
0,5 tl Kuivattua timjamia
0,5 tl Valkosipulijauhetta

Jaa resepti

Ohje

Pehmeän mausteista, juustoista, raikasta. Valitse mehukkain persiljaruukku kaupasta.

Jos haluat aidomman lopputuloksen, vaihda cayennepippuri yhteen habaneroon tai scotch bonnetiin. Puolet paprikajauheesta voi korvata savuisella versiolla.

Kuten aina, käyttämäni tl = 3,33 ml ja rkl = 10 ml. Selailin kymmeniä reseptejä tästä (Rasta Pasta) ja lähes jokainen oli unohtanut lisätä happoa. En tehnyt samaa amatöörivirhettä - sitruunan ansiosta maku on jälleen tasapainossa.

Ota kana ja voi huoneenlämpöön. Leikkaa sipuli puolikkaiksi renkaiksi ja paprika suikaleiksi. Paista voinokareessa keskilämmöllä vartin ajan, mausta alkumetreillä sokerilla ja suolalla. 

Sinä aikana mitataan ja sekoitetaan mausteseos tasaiseksi ja hienonnetaan valkosipulinkynnet. Sekoita sipuli-paprikaseosta puolivälissä. Vartin jälkeen sipuli on pehmeää ja paprika suurimmaksi osaksi pehmeää. Valuta syvälle lautaselle.

Paista jauheliha. Mausteseos vieraili pannulla kolmen minuutin ajan, tuoreelle valkosipulille riitti minuutti. Kun lisäsin mausteseoksen, oli lämpö 4/6:lla. Kun valkosipulin, oli levy 2/6:lla. 

Kynsilaukka on herännyt, kaada kerma mukaan. Kiehauta, lämpö nolliin, kastike sivuun. Valuta sipuli-paprikaseos rasvoineen pannulle, sekoita tasaiseksi ja laita kansi päälle. Lähde keittämään pastaa. 

Hiilarin kypsymisen aikana puristetaan sitruuna, raastetaan juusto ja hienonnetaan lehtipersilja. Ota desi keitinvettä talteen juuri ennen valuttamista. 

Heti kun olet valuttanut pastan, lisää keitinvesi ja sitruunamehu kastikkeeseen, sekoita tasaiseksi. Yhdistä isossa kulhossa pasta ja kastike, sekoita jälleen tasaiseksi. 

Viimeistele annokset raastetulla parmigianolla ja persiljasilpulla. Juuston voi halutessaan ripotella joukkoon jo kulhovaiheessa. 

Jerk-maustetta olisi pitänyt tehdä aavistus enemmän. Laitan seuraavalla kerralla reilummalla kädellä sipulijauhetta ja mustapippuria (1 tl -> 1,5 tl, 0,5 tl -> 1 tl). 

Pastan voi keittää reilummassa vedessä - 3,75 litraa ja 6 tl on toinen täysosuma. 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään