Teriyakilohi

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

Proteiini
700 g Lohifilee
5 rkl Santa Marian teriyakikastiketta (inkivääri-seesami)
0,25 dl Kikkomanin soijakastiketta (16,9 %)
3 Valkosipulinkynttä
2 Medium chiliä
Kaveriksi
Suolatonta jasmiiniriisiä
Viimeistelyyn
Lime lohkoina

Jaa resepti

Ohje

Onneksi sain kapteenin paperit eli C-paperit vuonna 2017. Jos naisen ei tarvitse käydä, ei tarvitse minunkaan. Vain koska olet nainen, saat skipata asepalveluksen = ei käy järkeen.

Totta, olen julkaissut tällaisen reseptin puolitoista vuotta sitten - kulkee nimellä simppeli vaahterasiirappilohi. Tässä on kuitenkin kuusi pientä eroavaisuutta, joten julkaistaan vaan. Jos en julkaisisi, turhautuisin.

Ota proteiini huoneenlämpöön. Poista mahdolliset ruodot. Hienonna chili ja valkosipuli. Uuni 175 asteeseen. Sekoita mausteet tasaiseksi ja levitä lohelle. 

Pidä kalaa uunissa 20 minuutin ajan. Ota puolivälissä pois ja lusikoi ympärillä olevaa hieman karamellisoitunutta kastiketta lohen päälle. Viimeistele annos 1/4 limen mehulla.

Lohen ja riisin kaveriksi voi tehdä salaatin - esimerkiksi 600 g kaalia erittäin ohuina suikaleina. Mausta 0,5 dl tuoreella limemehulla, 0,25 dl öljyllä, 3 tl sokerilla, 1 tl suolalla ja 0,5 tl hienoksi raastetulla limenkuorella. Mukaan voi rouhaista myös hieman mustapippuria. Huuhtele sitrus hyvin ennen raastamista. 

Mitä pehmeämpää kaalia haluat, sitä ohuemmaksi / pienemmäksi leikkaat ja sitä kauemmin annat maustua. Tykkään itse ohuista mutta rapeista, joten annan maustua noin tunnin ajan. Pidä kaalisuikaleita hetki kylmässä vedessä ennen maustamista. 

Älä valitse Santa Marian tavallista teriyakia tähän, sillä maku on kapeampi ja koostumus löysempi. Soijakastike ohentaa sen verran, että teriyakin on hyvä olla paksua. 

Laitoin loheen 4,5 rkl teriyakia, mutta olisihan sitä voinut pistää puoli rkl enemmän. Onneksi se pyöristyy muutenkin vitoseen. 

Sopiva määrä keittämätöntä riisiä vajaan kilon lohelle - 3 dl.

Tavallisesti laittaisin 600 g aasialaiseen kaalisalaattiin 0,25 dl paahdettua seesamiöljyä, mutta nyt kun lohesta löytyy hieman seesamia, pitää määrää vähentää. Suosittelen tällaista sekoitusta - 0,15 dl paahdettua seesamiöljyä, 0,1 dl rypsiöljyä.

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Gochujang-nakkikastike
  • 2 0 Korealainen kanan jauheliha thaitwistillä
  • 1 1 Hoisin ground beef
  • 0 0 Nopea chili-limekana
  • 2 0 Japanilainen curry
  • 2 0 Ground beef bulgogi

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään