Hoisin ground beef

3 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

400 g Naudan jauhelihaa (17 %)
Kastike
5 g Inkivääriraastetta
13 g Hienonnettua valkosipulia
1 tl Paahdettua seesamiöljyä
Kaveriksi
Suolatonta jasmiiniriisiä
Viimeistelyyn
Kevätsipulia
Kastike
0,5 rkl Sokeria
1,33 rkl Pirkan riisiviinietikkaa
2 rkl Soijakastiketta (16,9 %)
3 rkl Hoisin-kastiketta (Lee Kum Kee)
2 Thaichiliä pakastimesta

Jaa resepti

Ohje

1 rkl = 10 ml, 1 tl = 3,33 ml.

Vähensin paahdetun seesamiöljyn 10 ml -> 3,33 ml ja riisiviinietikan 20 ml -> 13,33 ml, sillä hoisin sisältää seesamitahnaa ja etikkahappoa. Se on makeaa, joten piti leikata sokeriakin (20 ml -> 5 ml). Viimeisenä valkosipulin tiputus (15 g -> 13 g) - hoisinissa on sitäkin. 

Ground beef bulgogissa lihan suola jäi reiluun yhteen prosenttiin, tässä sama. Lukuisat kokeilut sen osoittavat - 1,1 prosentin proteiini on pomminvarma suolattoman riisin kanssa. 

Ota jauheliha huoneenlämpöön, paista puolen tunnin päästä. Ennen sitä tehdään kastike, raastetaan inkivääri, laitetaan riisi ja vesi keittimeen sekä hienonnetaan valkosipuli. 

Huuhtelin riisin neljä kertaa kylmällä vedellä. 2,5 dl + 2,5 dl on täydellinen tähän reseptiin. 

Wokkipannu kuumaksi ja liha sisään. Otin pintoihin väriä kovalla lämmöllä (5/6 ja 105-110 sekuntia puolta kohden), laskin keskilämmölle, murensin ja valutin kastikkeen joukkoon. Kypsensin viiden minuutin ajan keskilämmöllä koskematta lihaan. 

Kymmenen minuuttia kellossa ja suurin osa nesteestä haihtunut - alensin 2/6:een ja lisäsin inkiväärin sekä valkosipulin. Avasin makuja kahden minuutin ajan. 

Siirrä sivuun, lisää paahdettu seesamiöljy, sekoita tasaiseksi ja annostele. Riisiä pohjalle, jauhelihaa päälle, viimeistele kevätsipulilla. 

Jos olet kokenut käyttäjä, muttet lähimainkaan "chilipää", tulee kahdella thaichilillä miellyttävän tulista. Miedon ystävät käyttävät tilalla hieman rouhittua mustapippuria. 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään