Kermainen sinisimpukkakeitto

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

1 kg sinisimpukoita, eläviä
1 pullo kuivaa valkoviiniä
4 dl kermaa
1 kpl sipuli
2-10 kpl valkosipulinkynsiä
2-4 kpl laakerinlehti
ripaus kpl muutama kierros mustapippurimyllystä
ripaus kpl suolaa
pieni loraus kpl oliiviöljyä

Jaa resepti

Ohje

Kuullota sipuli ja valkosipuli kattilassa tilkassa oliiviöljyä. Kumpaakin tullaan kiehuttelemaan jonkin aikaa joten varsinkaan valkosipulin kanssa on turha kursailla. Kerrankin more is better.

Samalla tai esivalmisteluna olet pessyt simpukat ja harjannut ne, itse olen ymmärtänyt että juuresharjalla on hyvä. Jos on avonaisia tapauksia, napsauta vaikka juuresharjan kyljellä tai kokkiveitsen hamaralla simpukan kuoreen. Jos ei 2-4 sekunnissa sulkeudu, kyseinen yksilö on kuollut ja sinun roolisi on heittää hänet biojätteeseen. Älä koskaan käytä elävinä myytyjä kuolleita simpukoita ihmisravinnoksi!

Kaada pullollinen kuivaa valkoviiniä kattilaan. Lisää laakerinlehdet, pieni mustapippuri ja suola. Varo varsinkin suolan määrässä, simpukoista irtoaa rutkasti suolaisuutta ja suolaa voit aina lisätä myöhemmin tarpeen mukaan. Kun seos kiehuu, lisää simpukat. Anna kiehua 3 minuuttia, kansi päällä. Tämän reseptin mukaan simpukat eivät aina ui kiehuvassa viinissä, joten on paras ravistella kattilaa pari kertaa. Nostetaan simpukat pois, annetaan vapaasti jäähtyä. Liemeen lisätään 4dl kermaa (sic) ja annetaan muhia pienellä lämmöllä muutama minuutti. Keiton liemi lasketellaan lautaselle ja simpukat nostellaan päälle. Koristeeksi persiljaa ja se on siinä. Oikeasti 3 min  riittää kuten useimmille muillekin ihme merenönkiäisille. Jos tulee ylikeitettyä, ei se ole katastrofi mutta rakenne muuttuu kumimaiseksi kuten jos vaikka keität katkarapuja hetken liikaa. Tässä ruokalajissa on se liemen maku kuitenkin se pääasia.

Lisukkeena patonki tai muu leipä on korvaamaton, siihen on tarkoitus imeyttää suurustamaton keiton liemi.

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 1 Simpukkachowder
  • 4 1 Kermainen sinisimpukkakeitto
  • 6 4 Sinisimpukat valkoviinissä
  • 7 10 Kermainen Simpukkapata
  • 1 3 Kermainen mozzarellarisotto
  • 13 0 Kermainen lohikeitto

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään